Případ Dominique Cottrez šokoval před několika lety francouzskou veřejnost.
Policii popsala, že měla dlouhodobý incestní vztah se svým otcem. Ten ji už v osmi letech obtěžoval, ve dvanácti ji poprvé znásilnil.
Morbidně obézní žena měla zavraždit osm svých dětí, aniž by si kdokoliv všiml, že byla těhotná! Jejich tělíčka pak dlouhé roky ukrývala v garáži.
O to horší bylo navíc její tvrzení, že děti zabila, protože byly plodem jejího incestního vztahu s vlastním otcem, který ji od dětství znásilňoval.
Místo doživotí, či 18 let, které žaloba původně požadovala, dostala tak trest devíti let ve vězení.
15
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Dominique 25 let skrývala mrtvolky svých dětí. Zabila je kvůli incestu s otcem

Případ Dominique Cottrez šokoval před několika lety francouzskou veřejnost. Morbidně obézní žena měla zavraždit osm svých dětí, aniž by si kdokoliv všiml, že byla těhotná! Jejich tělíčka pak dlouhé roky ukrývala v garáži. O to horší bylo navíc její tvrzení, že děti zabila, protože byly plodem jejího incestního vztahu s vlastním otcem, který ji od dětství znásilňoval. To ale u soudu odmítla odpřisáhnout. Za osm infaticid dostala nakonec jenom devět let!

Dnes je jí už 58 let, její řádění ale začalo už před 33 lety. Dominique Cottrez ze severofrancouzského města Douai si bezesporu zažila nejedno trauma. Vše pak vyústilo v osm vražd nevinných novorozenců. V roce 1987 porodila své první dítě Emeline, o rok později měla druhou dceru Virginii. Už během prvního porodu tehdy třiadvacetileté ženě porodní asistentka řekla, že je „tlušťoška“, což bylo pro dívku, která s obezitou bojovala od dětství velice traumatizující, lékaři se k ní navíc chovali podle jejích slov jako ke zvířeti. Jakoby se vrátila veškerá šikana, kterou prožila jako dítě. Obě dívky se ale narodily zdravé a oproti svým sourozencům se dožily dospělosti...

Dominique spolu se svým manželem a dvěma dcerami žili spokojeně v malém domečku, Dominique tvrdě pracovala, sousedé o nich mluvili jako o zcela bezproblémové rodině. V roce 2010 ale muž, který dům od rodiny odkoupil, našel na zahradě zahrabanou kostru miminka. Policie objevila další. Dominique, která se stala okamžitě hlavní podezřelou, prozradila, že v garáži je ukryto dalších šest tělíček. První z nich zemřelo už v roce 1989, poslední v roce 2000.

Policii popsala, že měla dlouhodobý incestní vztah se svým otcem. Ten ji už v osmi letech obtěžoval, ve dvanácti ji poprvé znásilnil. Po svatbě jejich vztah pokračoval - podle Dominique dobrovolně. Žena přišla několikrát do jiného stavu, díky obezitě, kterou trpěla se jí podařilo těhotenství vždy skrýt i před jejím vlastním manželem. Děti udusila hned po porodu, protože se obávala, že jsou plodem incestu. Testy DNA ale ukázaly, že otcem všech dětí byl manžel Dominique. Ta navíc pak pod přísahou odmítla u soudu potvrdit, že ji otec - tou dobou už několik let po smrti - jako dítě znásilňoval.

Soud trval čtyři roky a byl přizván bezpočet znalců, zejména z oborů psychiatrie a psychologie, kteří se postavili na její stranu - Dominique byla silně traumatizovaná, trpěla celou řadou neuróz a dalších psychických problémů. Místo doživotí, či 18 let, které žaloba původně požadovala, dostala tak trest devíti let ve vězení. Za dva roky by měla být propuštěna.