Gertraud Arzberger by se dala jednoznačně označit za matku z pekla, ačkoliv žádné děti fakticky nemá. Všechny čtyři hned po narození totiž zabila!
Johann se hájil, že je nevinný a o těhotenství své přítelkyně netušil a vraždám by zabránil.
Gertraud se hájila, že nikdy netušila, že byla těhotná dokud neporodila, k vraždám se doznala.
Když Gertraud otěhotněla, domnívala se, že ji Johann opustí. Děti tedy ihned po porodu ve vaně zabila. Celkem minimálně čtyřikrát!
Johann se hájil, že je nevinný a o těhotenství své přítelkyně netušil a vraždám by zabránil.
9
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Novorozence zaživa pohřbila v mrazáku, další zabetonovala do kýble. Bála se, že by ji opustil přítel

Gertraud Arzberger by se dala jednoznačně označit za matku z pekla, ačkoliv žádné děti fakticky nemá. Všechny čtyři hned po narození totiž zabila! Kvůli finančním potížím jí partner dal na vědomí, že děti nechce. Když ale žena otehotněla, jediným východiskem pro ni byla vražda. Vše se provalilo až když mrtvolky našel soused ve společném mrazáku!

Gertraud Arzberger se živila jako účetní, s přítelem Johannem Genserem žila v sociálním bydlení v Grazu. Se sousedy sdíleli některé zařízení jako třeba pračku nebo velké mrazáky. A právě v něm jeden z Gertiných sousedů našel podezřelý balíček. Když hledal zmrzlinu pro děti, vytáhl z mrazáku tělíčko novorozence zabaleného v pytli.

A tím se provalila otřesná vražda čtyř novorozenců, která se v domě stala. Policie našla další i miminko, podle odhadů odborníků mohly být mrtvolky v mrazáku až tři roky. Pitva odhalila, že do mrazáku je vrah dal ještě živé. A brzy se ukázalo i kdo oním viníkem je. Třiatřicetiletá Gertraud policii popsala i zoufalé důvody pro vraždu. Kvůli finančním potížím si její partner děti nepřál a to jí ostatně i velice důrazně sdělil.

Když Gertraud otěhotněla, domnívala se, že ji Johann opustí. Děti tedy ihned po porodu ve vaně zabila. Celkem minimálně čtyřikrát! Policie totiž u zahradního domku u bytovek objevila další dvě tělíčka - zabetonovaná v kýblích. Existovala podezření, že Gertraud byla těhotná celkem pětkrát, další tělo se ale nenašlo.

Gertraud se hájila, že nikdy netušila, že byla těhotná dokud neporodila, k vraždám se doznala. Johann se hájil, že je nevinný a o těhotenství své přítelkyně netušil a vraždám by zabránil. Sousedé ovšem tvrdili, že těhotenství mladé ženy bylo zcela zjevné i pro veřejnost a je nesmysl, že by si toho její partner nevšiml.

Tělíčka dvou zabetonovaných dětí byla tak poškozená, že soudní lékaři nemohli určit zda jedno z nich nebylo mrtvé již při porodu. Proto dostala Gertraud „jen“ tři tresty doživotí, Johann dostal patnáct let.