Martha Emila zranila sekerou tak vážně, že mu lékaři museli nohu amputovat.
Martha nakonec otrávila i své dvě - řádně pojištěné - děti, synek Alois přežil
Martha Emila zranila sekerou tak vážně, že mu lékaři museli nohu amputovat.
Martha se v cele seznámila s vražedkyní Leopoldine Lichtenstein, která svého manžela otrávila jedem na krysy s thaliem.
Martha se vdala za Emila Marka a do dvou let byl rozhazovačný pár prakticky bez peněz.
14
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Pro tučné pojistné manželovi usekla nohu a nakonec otrávila celou rodinu

Během meziválečného období rakouskou veřejnost šokovaly činy sériové vražedkyně Marthy Marek. Jako mladičkou dívku si ji vydržoval starý ale velice bohatý milenec. Po jeho smrti si našla nového muže, jejich touha po bohatství je ale přivedla k zoufalému činu. Pojišťovací podvod nejprve zahrnoval poraněnou nohu, o pár let později ale měla Martha na svědomí čtyři lidské životy. Pozornost na sebe přitahovala před soudem a nakonec i na popravišti. Před gilotinou ji to ale nezachránilo.

Když Martě její zámožný milenec umřel, odkázal jí své sídlo na předměstí Vídně. Už rok na to se Martha vdala za Emila Marka a do dvou let byl rozhazovačný pár prakticky bez peněz. Přišli tedy s ne příliš chytrým plánem. Martha Emila zraní na noze, vše narafičí jako nehodu při práci v lese a od pojišťovny shrábnou pořádné peníze. Ale ouha!

Martha Emila zranila sekerou tak vážně, že mu lékaři museli nohu amputovat. Navíc jim hned bylo jasné, že několik ran na brutálně znetvořené noze skutečně nebyla žádná nehoda. Pojistné se nekonalo, zato oba manžele čekalo vězení. Martha se v cele seznámila s vražedkyní Leopoldine Lichtenstein, která svého manžela otrávila jedem na krysy s thaliem. A to Martě vnuklo nápad...

Emil byl po amputaci hodně nemocný, a tak jeho smrt v roce 1932 nevzbudila velkou pozornost. Jenže brzy na to se podobné symptomy objevily i u jejich dvou dětí, pochopitelně obou řádně pojištěných. Dcerka nakonec zemřela, stejně tak jako Marthina teta, která na ženu přepsala svůj majetek. Jenže Martha peníze opět rychle rozházela, a tak si do podnájmu vzala švadlenu Felicitas Kittenberger. Přinutila ji napsat na sebe pojistku, která by měla být v případě smrti vyplacena její domácí Martě.

A netrvalo dlouho a Felicitas zemřela. To už začalo být okolí podezřelé. Policie Marthu nakonec dostala až k soudu, kde žena zahrála neuvěřitelné divadlo jako ohromně nemocná žena. Před popravou se záhadně uzdravila a byla schopná se prát i s katem. Gilotině nakonec ale neutekla.