Elfriede vraždil koktejlem z antidepresiv a léků na snížení hladiny cukru v krvi
Starší muže dopovala léky, omámené je pak chladila ledovou vodou ve vaně a otvírala na ně okno. Se zápalem plic pak muži umírali v nemocnici.
Elfriede Blauensteiner to měla moc dobře vymyšlené. Našla si vždy movitého partnera, o kterého moc hezky pečovala. Ale jen přesně do té doby, než měla dědictví jisté.
Zavraždila i svou movitou sousedku
Starší muže dopovala léky, omámené je pak chladila ledovou vodou ve vaně a otvírala na ně okno. Se zápalem plic pak muži umírali v nemocnici.
16
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: 40 milionů za pár vražd! Černá vdova z Rakouska na boháče otvírala okno, aby dědila

Elfriede Blauensteinerová to měla moc dobře vymyšlené. Našla si vždy movitého partnera, o kterého moc hezky pečovala. Ale jen přesně do té doby, než měla dědictví jisté. Do té doby zdravý člověk pak vždy náhle onemocněl a v nemocnici zemřel. Rakouská černá vdova si ale bohatství až tak moc neužila - kvůli závislosti na hazardních hrách se penízky rozkutálely příliš rychle. Policie a poté i osud ženu navíc nakonec dostihli...

Alois Pichler si ve svých 77 letech našel známost přes inzerát. S Elfriede Blauensteinerovou se až podezřele rychle sestěhovali, ale trvalo to pouhých pět týdnů, než dosud vitální a zdravý Alois zemřel. A dědičkou jeho nemalého majetku byla právě Elfriede. To se nepozdávalo původnímu dědici, Aloisovu synovci, který zalarmoval policii. Pitva prokázala, že muž měl v těle velkou dávku antidepresiv a léků na snížení hladiny cukru v krvi. A rozjelo se rozsáhlé vyšetřování.

Elfriede se stala podezřelou číslo jedna, poslední vůle se totiž navíc ukázala jako falešná. A policie odkryla otřesný plán zdánlivě neškodné staré dámy. Elfriede ale byla spoustu věcí, jen ne neškodná - narozená do chudé rodiny si v dospělosti vypěstovala nenávist k mužům a problém s gamblerstvím, který nedokázaly uhasit ani všechny peníze světa.

Vymyslela tedy ďábelský plán - najde si movitou partii, když získá jejich důvěru, nastěhuje se k nim, přinutí je změnit poslední vůli a pak se zasadí o jejich smrt. Starší muže dopovala léky, omámené je pak chladila ledovou vodou ve vaně a otvírala na ně okno. Se zápalem plic pak muži umírali v nemocnici. Jednou dokonce podobně zavraždila i svou sousedku!

Soud ji nakonec poslal na doživotí do vězení za tři prokázané vraždy, rakouská policie byla ale přesvědčená, že má na svědomí minimálně deset mrtvých. Elfriede ve vězení nakonec dostihla i karma - po šesti letech v roce 2003 zemřela na nádor mozku.