Pulp Fiction

Pulp Fiction Zdroj: Mall.tv

Pulp Fiction
Pulp Fiction
Pulp Fiction
Pulp Fiction
Pulp Fiction
16
Fotogalerie

Ikonické scény Quentina Tarantina: Tajemství Pulp Fiction odhaleno! Jak to bylo s legendárním tancem?

Originální scénárista, mistr cool dialogů, šílenec z videopůjčovny… Quentin Tarantino si získal mnoho označení, jedno mu však nikdo neupře. S přehledem zvládá z béčkových bizarních námětů tvořit vizuální klenoty, které milují diváci i kritici, a v jeho tvorbě se to jen hemží ikonickými scénami. Jednou takovou je i legendární taneček Johna Travolty a Umy Thurman v Pulp Fiction. Jaké je tajemství jejího vzniku? 

Slavná taneční scéna patří k nejpamátnějším momentům celého filmu. Gangsterská panička Mia Wallace (Uma Thurman) a její společník Vincent Vega (John Travolta) vlní boky do šedesátkového songu You Never Can Tell od Chucka Berryho tak perfektně, že jejich ztřeštěné kroky napodobují fanoušci kultovního snímku dodnes. Vznik legendární scény ale provázely i komplikace.

Video placeholde
Ikonické scény - Quentin Tarantino • Videohub

Herečka Uma Thurman měla prý o vhodnosti ústřední písně pochybnosti a navrhovala jiný song. Tarantino ji ale nakonec přesvědčil, že je to ta pravá. A vskutku se trefil. Pohodový, lehkovážný tón totiž ostře kontrastuje s napjatou atmosférou scény a bizarností lokace, ve které se nachází. 

Zajímavé je ale i pozadí celé scény. Vytvoření bláznivé restaurace JackRabbit Slim’s totiž spolklo podstatnou část nízkého rozpočtu. Prostory byly vyrobené speciálně pro film a odhadem to stálo 120 tisíc dolarů. Tarantinovi ale jeho risk vyšel a film si na sebe vydělal už během prvních několika dní promítání.

A podařil se mu i jeden blaf na diváky. Mia a Vincent se účastní taneční soutěže a o něco později si odnáší z restaurace trofej, po které Mia toužila. Divák se tak oprávněně domnívá, že soutěž díky svému legendárnímu tanečku vyhráli. Pravda je však jinde. Tarantino později prozradil, že vysněnou trofej jen a pouze ukradli.