Od soumraku do úsvitu

Od soumraku do úsvitu Zdroj: Mall TV

Od soumraku do úsvitu
Od soumraku do úsvitu
Od soumraku do úsvitu
Od soumraku do úsvitu
Od soumraku do úsvitu
9
Fotogalerie

Ikonické scény Quentina Tarantina: Sexy Salmu Hayek museli zhypnotizovat, aby jí mohl ocucávat nohu

Říká se, že Tarantino je buď génius nebo blázen. V Od soumraku do úsvitu si kromě napsání scénáře střihnul i roli v samotném filmu. A byl to právě tenhle snímek, který z něj udělal hvězdu. Aspoň co se scénářů a režírování týče. A samotný film? Ten se stal kultovní béčkovou klasikou plnou budoucích hvězd červeného koberce. A přesně ve stylu režiséra a scénáristy jde o neuvěřitelný mišmaš absurdního akčňáku, ve kterém nechybí ani sexy děvy.

Duo Tarantino Rodriguez už dnes představovat nemusíme. Jejich první společný projekt pro ně byl určující a bylo jím právě Od soumraku do úsvitu. Dvojice gangsterů ve snímku utíká před spravedlností po loupeži, které se dopustili. Na cestě do Mexika se zastaví v baru Titty Twister. Jenže místo opilců a nahotinek na ně po setmění čeká krvežíznivé překvapení.

Video placeholde
Ikonické scény - Quentin Tarantino • Videohub

Tarantinovi, který v Hollywoodu vzbudil pozornost filmem Takoví normální zabijáci, napsání scénáře nabídl producent za 1500$. Ačkoliv se to dnes zdá jako směšná částka, Tarantinovi to dovolilo opustit práci v půjčovně videokazet a začít se věnovat filmařině naplno.

Ve filmu se objeví celá řada herců, kteří dnes patří ke skutečným hvězdám stříbrného plátna. Třeba Salma Hayek zde hraje sexy tanečnici a její scéna s hadem je už kultovní - zvlášť díky Tarantinovi, který si zde ukájí svůj foot fetiš. Osobně. Sama Hayek ale musela být na natáčení scény pod vlivem hypnózy, má totiž panickou hrůzu z hadů. Kdyby svůj strach nepřemohla, roli plánovali nabídnout Madonně.

Asi se není čemu divit, že by takový film dostal hodnocení přístupnosti NC-17 - čili mládeži nepřístupno. Rodriguez ale věděl, že by se tím připravil o celou řadu potenciálních diváků. Krev upírů, která zde teče proudem, radši udělal zelenou, místo červené a film si tak udržel přístupnost M - je sice přístupný, ale rodičům toto hodnocení jasně říká, že se ve snímku nachází...něco prohnilého.