Se svým manželem a čtyřmi dětmi se v roce 1981 přestovala do New Yorku, brzy ale zjistila, že skromný obchůdek jí „americký sen“ nepřinese. A tak začala po malých skupinkách pašovat své krajany do Ameriky.
Roku 2000 byla na letišti zatčena a po ostře sledovaném procesu odsouzena na 35 let do vězení. V roce 2014 za mřížemi zemřela.
Se svým manželem a čtyřmi dětmi se v roce 1981 přestovala do New Yorku, brzy ale zjistila, že skromný obchůdek jí „americký sen“ nepřinese. A tak začala po malých skupinkách pašovat své krajany do Ameriky.
Cheng Chui Ping se narodila do rodiny chudého čínského farmáře
Za svou kariéru si vydělala 40 milionů dolarů
10
Fotogalerie

Zrůdy v sukních: Čínská Hadí královna řídila obrovský byznys s pašováním imigrantů

Pašování lidí je i v moderním světě stále velký problém. Převaděči inkasují nemalé částky za převoz lidí v tak šílených podmínkách, že do cíle se imigrantů často dostane jen nepatrné procento. Nejinak tomu bylo i u Číňanky Cheng Chui Ping, která od 80. let žila v New Yorku. Právě tam pašovala tisíce svých krajanů. Za svou kariéru si vydělala přes 40 milionů dolarů. 

Cheng Chui Ping se narodila do rodiny chudého čínského farmáře, který se v 60. letech odstěhoval do Spojených států, odkud rodině posílal peníze. Jenže v roce 1977 na něj jako na ilegálního imigranta přišla policie a deportovali ho zpět do Číny. Zde se stal součástí pašerácké skupiny. A odtud měla Ping svou inspiraci.

Se svým manželem a čtyřmi dětmi se v roce 1981 přestovala do New Yorku, brzy ale zjistila, že skromný obchůdek jí „americký sen“ nepřinese. A tak začala po malých skupinkách pašovat své krajany do Ameriky. Za jednoho si účtovala 35 000 dolarů a více, imigranti si ale užili luxus letadla, kam se dostali díky zfalšovaných dokumentům. Tohle jí vydrželo pár let do té doby, než ji zatkli a poslali na čtyři měsíce do vězení.

Po propuštění přišla s lepšími plány pro svůj pašerácký byznys. Nebohé Číňany převážela v podpalubí nákladních lodí, kde lidé strávili dlouhé týdny jen s troškou jídla a vody. Někdy jich v lodi byly stovky! Podle policie za svou kariéru propašovala Sestra Ping do USA přibližně 3000 lidí. Kolik jich cestu a otřesné podmínky nepřežilo, není známo. Ceny se tou dobou pohybovaly mezi 25 a 45 000 dolary za cestu. Sestra Ping se dokonce obklopila gangstery, kterým platila za vymáhání peněz. Nejobávanější ale byla ona sama.

Jenže smyčka se začala utahovat - Sestra Ping před zatčení uprchla do rodné Číny, odkud věděla, že ji do Spojených států nevydají. Dál ale cestovala do Ameriky na falešný pas - a to se jí stalo osudným. Roku 2000 byla na letišti zatčena a po ostře sledovaném procesu odsouzena na 35 let do vězení. V roce 2014 za mřížemi zemřela.