Marii Callais zničil alkohol, miliardář Onassis a Jackie Kennedyová

Marii Callais zničil alkohol, miliardář Onassis a Jackie Kennedyová Zdroj: Profimedia

Svou první ženu opustil kvůli operní pěvkyni Marii Callasové
Nahé fotografie Jackie Kennedy při relaxování na slunci. Bylo jí kolem 40 let.
Nahé fotografie Jackie Kennedy při relaxování na slunci. Bylo jí kolem 40 let.
Za svou životní lásku si navíc vybrala přelétavého Aristotela Onassise, který ji jen využíval. Zemřela žalem dva roky po něm.
Nahé fotografie Jackie Kennedy při relaxování na slunci. Bylo jí kolem 40 let.
28
Fotogalerie

Marii Callas zničil alkohol, miliardář Onassis a Jackie Kennedyová

Sopranistka Marii Callas život už od malička zkoušel. Jako dítě byla tlustá a nepříliš hezká, což jí její okolí dávalo najevo. Nikde ve světe se necítila dlouho dobu dostatečně doma - ani v rodných Spojených státech nebo Řecku, odkud pocházela její rodina. A ani v manželství nakonec nebyla šťastná. Po letech se bláznivě zamilovala do milionáře Aristotela Onassise, opustila kvůli němu i manžela. Onassis si místo ní ale vzal vdovu po Johnu Kennedym Jackie. Maria pro něj nikdy nebyla víc než jen hračkou, kterou později odhodil.

Narodila se v New Yorku do rodiny chudých imigrantů, matka ji po rozvodu odvezla sebou do Řecka, kde se mladá Maria ovšem necítila dobře. Po návratu do rodné země ale přišlo zklamání, a tak se opět vrátila do Evropy. Zde se už jako vystudovaná pěvkyně začala angažovat ve stále větších a větších rolích. Až se z ní stala jedna z nejznámějších operních pěvkyň své doby.

Video placeholde
Tragické osudy operních pěvkyň: Maria Callas dobyla svým hlasem i krásou svět, ale ne srdce muže, kterého milovala • Videohub

Přesto byl její život zmítán neuspokojením. Než se jí podařilo nastartovat kariéru, byla korpulentní postavy, rozhodla se tedy držet drastickou dietu, aby k půvabnému hlasu na jevišti mohla přidat i kouzelný zjev. Za rok zhubla 30 kilo! A ukázalo se, že to opravdu stačilo. Najednou se u ní netrhly dveře.

Tou dobou byla už několik let šťastně vdaná - tedy do doby než potkala původem řeckého rejdaře a později známého magnáta Aristotela Onassise. Stal se pro ní jejím vyvoleným, její spřízněnou duší. Jenže on to cítil jinak. Ačkoliv se oba rozvedli se svými stávajícími partnery a spolu udržovali léta vztah, nikdy se nevzali.

Onassis si místo ní vzal Jackie Kennedy. Když v roce 1975 zemřel, Maria se zavřela ve svém pařížském bytě, kde žal tlumila alkoholem, prášky na spaní a cigaretami. Zemřela dva roky po něm na srdeční infarkt - její zlomené srdce smutek po muži, kterého milovala nadevše, už prostě nevydrželo.