Nahé fotografie Jackie Kennedy při relaxování na slunci. Bylo jí kolem 40 let.

Nahé fotografie Jackie Kennedy při relaxování na slunci. Bylo jí kolem 40 let. Zdroj: Profimedia.cz

Fotografie ze svatby Jackie a Johna.
Jackie Kennedy se stala americkou ikonou.
Svatební den Jackie Kennedy.
Jackie Kennedy se stala americkou ikonou.
Jackie Kennedy se stala americkou ikonou.
18
Fotogalerie

Nejkontroverznější fotky Jackie Kennedyové-Onassisové: Snímky které daly vzniknout fenoménu paparazzi

Jackie Kennedyová-Onassisová byla ve své době nejenom americkou ikonou, ale miloval ji celý svět. Jako manželka prezidenta Kennedyho byla od začátku středem zájmu médií. Svému muži stála po boku za jakékoliv situace. V krizích politických i manželských a dokonce i ve chvíli, kdy mu útočník prostřelil hlavu. Ani po jeho smrti se nezbavila fotografů, kteří jí byli za zády. A tak vznikly jedny z nejkontroverznějších fotografií, které by se daly brát za počátek fenoménu papparazzi.

Po smrti svého manžela Johna F. Kennedyho se Jackie dala dohromady s řeckým miliardářem Aristotelem Onassisem. Vzali se 17. října 1968. Jackie se ale nikdy nedostala z hledáčku fotoaparátů médií, i když už dávno nebyla první dámou.

V roce 1971 relaxovala Jacqueline Kennedyová Onassisová úplně nahá na řeckém ostrově Skorpios, který patřil jejímu druhému manželovi. A to vzbudilo obrovské pozdvižení na celém světě. Vznikly totiž snímky, kde se dvaačtyřicetiletá Jackie v klidu prochází po zahradě, leží a nasává vitamín D ze slunce a medituje. Je na nich nahá zepředu i zezadu a jde vidět opravdu vše. Tyto fotografie lze právem považovat za původ paparazzi snímků. 

Před několika lety tyto fotografie jejich autor Settimio Garritano prodal za rekordní částku 250 tisíc marek s tím, že tehdy dostal tip od někoho z okolí Jackie, kde se bude koupat, počkal tedy za skálou a opravdu se dočkal. Nahé fotografie údajně zpočátku nechtěl nikdo koupit ze strachu z Onassisova hněvu. Je tady ale i druhá varianta této události, že fotografa na svoji ženu poslal sám Onassis, protože to byl zkrátka byznysmen, který věděl, na čem dokáže vydělat hromady peněz.