Populární seriál Koruna v porovnání s realitou.

Populární seriál Koruna v porovnání s realitou. Zdroj: Netflix

Emma Corrin v roli princezny Diany v seriálu Koruna
Princ Charles a princezna Diana během jejich svatebního dne v St Pauls Cathedral 29. července 1981
Princezna Diana
Emma Corrin v roli princezny Diany v seriálu Koruna
Emma Corrin a Josh O'Connor v seriálu Koruna
20
Fotogalerie

Netflix vs. realita: Nešťastný příběh prince Charlese a princezny Diany

Oblíbený historický seriál Koruna (The Crown) streamové televize Netflix, který se věnuje době vlády britské královny Alžběty II. před necelým týdnem spustil svou dlouho očekávanou čtvrtou řadu. Děj se mimo jiné dotýká známého milostného příběhu korunního prince Charlese a Lady Diany Spencer.

Kdo by tento příběh lásky, nenávisti a zoufalství neznal? Mladý princ se zamiloval do své vrstevnice Camilly Rosemary Shand. Královská rodina se vztahem nesouhlasila a raději mu našla lepší alternativu v podobě mladinké aristokratky Diany Spencer. Toto rozhodnutí se ale v následujících dvou dekádách ukázalo jako nepříliš dobré, ba dokonce devastující a rodina si tím zadělala na pořádnou krizi britské monarchie.

Manželství, z něhož vzešli dva potomci, princové William a Henry (zvaný Harry), se totiž počátkem 90. let rozpadlo a v srpnu 1996 bylo oficiálně rozvedeno - po letech strastiplných manželských problémů.

Diana obviňovala Charlese z toho, že odmítl ukončit vztah se svou dlouholetou milenkou Camillou. Charles uvedl, že si stále uchovával svoji víru v manželství, "dokud se nenávratně nerozpadlo".

Po tragické smrti princezny Diany v roce 1997 Charles přestal před veřejností skrývat svůj dlouholetý blízký vztah s Camillou, kterou si v dubnu 2005 vzal za manželku v civilním obřadu na windsorské radnici Guildhall.

Jak věrně zaznamenali tvůrci seriálu počátky vztahu Charlese a Diany? Podívejte se na fotogalerii: