Role první Bondgirl byla pro Ursulu Andress zásadní. Jamese Bonda si zahrál Sean Connery.

Role první Bondgirl byla pro Ursulu Andress zásadní. Jamese Bonda si zahrál Sean Connery. Zdroj: Profimedia.cz

Herečka chodila i s Jean Paulem Belmondem.
Herečka chodila i s Jean Paulem Belmondem.
Ursula na oslavě svých 70. narozenin se svým synem a bývalým partnerem.
Role první Bondgirl byla pro Ursulu Andress zásadní. Jamese Bonda si zahrál Sean Connery.
Role první Bondgirl byla pro Ursulu Andress zásadní. Jamese Bonda si zahrál Sean Connery.
35
Fotogalerie

První bondgirl Ursulla Andress: Fotila akty pro Playboy a měla pletky s Belmondem

Byla krásná, mladá, žádaná a muži milovaná. Herečka Ursula Andress, která si zahrála první Bondgirl ve slavném filmu o agentu 007 Jamesi Bondovi, dokázala své přednosti využít. Po boku se jí vystřídalo několik slavných kolegů - mezi nimi i Jean Paul Belmondo nebo James Dean a odhalila se i na stránkách časopisu Playboy.

Ursula Andress se narodila ve Švýcarsku a na začátku svého života moc nepřemýšlela o tom, že by mohla být herečka. Po útěku z domova do Francie se dala na kariéru fotomodelky. Dařilo se jí, a tak se rozhodla jít o dům dál. Přestěhovala se do Říma, kde se dostala do společnosti italských herců a první nabídky rolí se jí začaly hrnout. Proč? Protože se režisérům líbila.

V té době potkala Marlona Branda a později Jamese Deana, kteří jí pomaličku otevřeli dvířka do Hollywoodu. S Deanem dokonce randila v době, kdy se zabil ve svém voze. Příliš dlouho pro něj však netruchlila a zamilovala se do Johna Dereka, kterého odloudila od manželky a dětí. Toho si později také vzala a díky němu se dostala do bondovky Dr. No, která z ní udělala hvězdu světového formátu. Derek tehdy údajně tvůrcům ukázal její fotku ze soutěže Miss mokré tričko.

„Za svůj úspěch a naplno prožitý život vděčím bílým bikinám koupeným za pár dolarů ve výprodeji,“ uvedla v minulosti Andress, která si byla vždy plně vědoma toho, že se první Bondgirl Honey Rider nestala kvůli svému talentu, který ostatně nebyl nikdy nijak opěvován, ale díky své krásné tváři a dokonalému tělu. Scéna, kde vystupuje v bílých plavkách z moře s mušlemi v rukách a nožem u pasu, je legendární. Právě tou do té doby neznámá herečka zaujala celý svět. Při natáčení, kde stanula po boku legendárního Seana Conneryho, ani neuměla moc anglicky. Musela být tedy předabována. I tak ale tvůrcům za všechny peripetie stála. 

Po natočení bondovky se po Ursulině boku vystřídala kvanta mužů. V roce 1965 opět zapojila všechny své ženské zbraně a od manželky odvedla slavného Jean Paula Belmonda, se kterým vydržela 7 let. Po něm začala vztah s o 15 let mladším kolegou Harry Hamlinem. Z jejich vztahu se narodil syn Dimitrij. Ursule bylo v té době 44 let. Objevila se také v časopise Playboy a na dotazy, proč se rozhodla nechat se pro časopis vyfotit odpovídala jednoduše: Protože jsem krásná. A to jí zůstalo dodnes. I v 84 letech byste v ní totiž legendární první Bondgirl poznali.