Kim Čong-un si vybral dobře. Manželka mu stojí po boku, kdykoliv potřebuje.

Kim Čong-un si vybral dobře. Manželka mu stojí po boku, kdykoliv potřebuje. Zdroj: Profimedia.cz

Ri za mlada.
Ri byla v minulosti údajně roztleskávačka a zpěvačka.
Kim Čong-un si vybral dobře. Manželka mu stojí po boku, kdykoliv potřebuje.
Manžeka diktátora Kim Čong Una se občas objevuje na veřejnosti.
Kim Čong-un si vybral dobře. Manželka mu stojí po boku, kdykoliv potřebuje.
21
Fotogalerie

Manželky diktátorů: Bývalá roztleskávačka Ri je atraktivní tváří Kimova režimu

O krásné manželce severokorejského diktátora Kim Čong-una se toho moc neví. Ri Sol-ču se po boku svého manžela oficiálně objevila na veřejnosti v roce 2012. Manželé už ale byli sezdáni údajně o několik let dřív. Jaký byl její život, odkud pochází, kolik jí je let a kolik má dětí? To jsou otázky, jejichž odpovědi si Kimova rodina úzkostlivě střeží. 

Ri Sol-ču se podle severokorejských zdrojů narodila mezi lety 1985-1989. Pochází z vyšších vrstev - její otec je akademik a matka lékařka. Sama vystudovala prestižní Univerzitu Kim Ir-sena. Věnovala se však také roztleskávání a zpívání v kapele Unhasu. Jihokorejské noviny uvedly, že si ji Kim vyhlédl právě na jednom z jejích koncertů. 

Jelikož si celá Kimova rodina chrání své soukromí, není o Ri k dostání moc informací. Spekuluje se dokonce nad tím, že je její jméno jen pseudonym, který přijala za vlastní po svatbě. Přesně se ani neví, kolik už manželovi porodila dětí. Podle amerického basketbalisty a Kimova přítele Dennise Rodmana má děti tři. A je fakt, že se několikrát za svoji existenci v pozici Kimovy manželky na nějaký čas ztratila z očí veřejnosti. Zřejmě právě v době těhotenství a porodů.

Ač je to pro ženu ze Severní Koreje trochu neobvyklé, Ri si libuje ve značkové západní módě. Ráda na společenské akce vynáší kabelky nebo oblečení značek Dior a Chanel. V roce 2018 byla navíc svým manželem jmenována první dámou. Tím tak významně zvýšil důležitost své ženy. Titul první dámy použila severokorejská státní média poprvé po víc než 40 letech.

Kim Ir-sen. Krutý vůdce v nejizolovanější zemi světa