Termiti

Termiti Zdroj: Profimedia.cz

Přichází nové pořady, které vydržíte sledovat hodiny a hodiny. Datum vysílání odhalí termiti

Padesátka pořadů a seriálů, šestnáct celovečerních a deset krátkých filmů – taková je aktuální bilance vloni na podzim spuštěné Mall.tv. Ke stávající programové skladbě nově přibude sedm nepřetržitých přenosů zachycujících mimo jiné aktuální dění na ranveji Letiště Václava Havla, v ptačím krmítku v Makově nebo na trase populární mazací tramvaje mezi obyvateli metropole familiárně přezdívané „Mazačka“. Symbolicky v živém vysílání bude oznámeno i datum oficiálního spuštění Slow TV. Divákům ho po zkonzumování celulózové roušky odhalí termiti, jejichž kolonie v Ústavu organické chemie a biochemie AV ČR bude také permanentně pod dohledem kamer a svým prvním příspěvkem do vysílání internetové televize zahájí pravidelnou rubriku „Co na to termiti?“. 

Fenomén do té doby nevšedního sledování všedních věcí odstartovala před deseti lety norská veřejnoprávní televize NRK. Ta odvysílala záznam sedmihodinové cesty vlaku z Bergenu do Osla, který k obrazovkám přitáhl více než milion Norů a dalece předčil všechna očekávání. Na stále rostoucí popularitu takzvané pomalé televize zareagovala v roce 2015 také agentura Taktiq Communications, která spustila českou Slow TV.

Datum vysílání odhalí termiti po rozkousání celulózové roušky:

 

„Myslíme si, že potenciál pomalé televize zdaleka není vyčerpaný, proto ho chceme dál rozvíjet. Fanoušci se ale žádných radikálních změn bát nemusí, o žádný ze svých oblíbených přenosů, které byly dosud k vidění na iDnes Kino, nepřijdou. Naopak k nim na Mall.tv přibydou nová témata a uživatelsky přívětivější prostředí,“ upřesňuje vedoucí redakce Slow TV Ivan Sobička podrobnosti, které budou přesun videí provázet.

„Chceme divákům nabídnout sedm plnohodnotných nonstop streamů, které bude možné díky funkci timeshift vrátit až o čtyři hodiny a které doplní mapy, letový radar, dopravní informace a další zajímavosti. Pevně věříme, že tohle vše jim zpříjemní zážitek a rozšíří obzory jak při sledování zavedených pořadů, tak těch z nového prostředí,“ dodává šéfproducent internetové televize Mall.tv Lukáš Záhoř. 

Slow TV není jediným formátem, kterým se Mall.tv inspirovala u progresivní norské veřejnoprávní televize. Podle předlohy populárního seriálu Match z produkce NRK natočila také desetidílný sitcom Život je hra s Jenovéfou Bokovou, Václavem Marholdem, Petr Markem a Michalem Suchánkem v hlavních rolích.