Video placeholde

Vepřové hlavy, Karkulka útěkářka a zamilovaný učitel. Vítejte v Nepohádkách

Vrazi s prasečími maskami. Zohavená mrtvola homosexuálního prostituta v koupelně pronajatého bytu. Veteránka z Afghánistánu na útěku před démony z minulosti – a taky před zabijáky, kterým někdo šlohl dva miliony dolarů v hotovosti. 

Nepohádky, tedy v originále Tell Me a Story, jsou americký mainstreamový seriál stanice CBS o deseti dílech, představující postavy s replikami a intelektem študentíků z Beverly Hills 902 10, ale taky slušnou porci akce. Nudit se u tohohle psychologického thrilleru nebudete – a používat mozek nejspíš taky ne, taky je to natočené na motivy mexické telenovely.

Scenárista Kevin Williamson, autor scénářů tří ze čtyř Vřískotů, Fakulty nebo Tajemství loňského léta, se v tomhle před měsícem spuštěném seriálu pokusil následovat mexický koncept: chtěl přiblížit několik ryze současných příběhů dějům tří starých známých pohádek; O Jeníčkovi a Mařence, O Karkulce a O třech malých prasátkách. Soudě podle první poloviny desetidílné série je návaznost na grimmovské syžety značně vágní, ale to nevadí. Pusťte si naši videorecenzi a dozvíte se proč.