Video placeholde
Kazmův "fejkový" film Tajný zákop
Kamil Bartošek na falešné tiskovce k falešnému filmu
Kamil Bartošek na falešné tiskovce k falešnému filmu
Jiří Bartoška a Ondřej Sokol na natáčení
Jiří Langmajer na natáčení
12
Fotogalerie

S Bartoškou to smrdělo od začátku, že jo? Senzace se nekonala, Kazma z Varů škemrá: Přijďte na můj film

Kamil Bartošek alias Kazma na festivalu ve Varech prezentoval svůj nový projekt. Nebo vlastně neprezentoval. Avizovaný snímek Tajný zákop s hvězdným obsazením v čele s Jiřím Bartoškou neexistuje, je to jen zástěrka pro snímek ONEMANSHOW: The Movie.

Když chcete zaujmout, dejte tam nacisty. Víme to v Reflexu, vědí to tvůrci série o Indiana Jonesovi, chytá se toho i internetový producent, influencer a moderátor Kazma. Film Tajný zákop má plakát, na němž jsou Jiří Bartoška, Ondřej Sokol, Jiří Langmajer, Hynek Čermák či Kryštof Hádek navlečení v nacistických uniformách. Vizuál evokuje dílo snaživého imitátora Quentina Tarantina v jeho úpadkovém období.

Já jsem vám nevolala...

Na tiskovku v rámci MFF Karlovy Vary místo slíbených herců dorazil Kazma, pustil minimalistický teaser (chudost záběrů se snažila nahradit bombastická hudba) a spustil. „Smrdělo to od začátku, že jo? Ale film Tajný zákop existuje. Ti herci v něm opravdu hrají. Jediný, co nevědí, je to, že ten film je součástí mýho filmu ONEMANSHOW: The Movie, který jde už 17. srpna do kin, a nevěděj, že se mnou natáčeli tenhle film. Celá tadyta tiskovka musí proběhnout rychle, protože kdokoliv z těchhle lidí sem může přijít a máme z toho průšvih. Už nám volala tisková mluvčí festivalu, co to tady je s panem Bartoškou.“

„Já jsem vám nevolala,“ řekla tisková mluvčí festivalu Uljana Donátová.

Následoval trailer ke „skutečnému“ filmu, jenž prý vznikal čtyři roky v nejpřísnějším utajení. Padaly v něm hlášky jako „jediný film, který nekončí v kině“ či „až budete odcházet, tak to všechno teprve začne“. Kazma je posléze rozvedl: „Na rozdíl od všech filmů, který končej v kinech titulkama, až budete 17. srpna odcházet z kina, tak to všechno odstartuje.“ Před ONEMANSHOW: The Movie tedy neexistovaly filmy, o nichž se po skončení závěrečných titulků mluvilo ve veřejném prostoru a diskutovalo na sociálních sítích. Nemluvě o snímcích, které dosáhly efektů typu společenských změn nebo zavedení nových zákonů.

Snaživý žák Borata z roku 2008

„Herci nepřijdou, ale my musíme vypadnout. Takže pět rychlejch otázek a musím ocaď odjet.“ Vlažných otázek z médií nakonec padlo víc a autor na místě zůstával ještě poté, co se začali trousit pryč i novináři, kteří přišli hlavně na catering. Při pózování před plakátem najatý svalovec vystřelil do vzduchu několik bankovek, aby vytvořily efekt padajících peněz. Byly skutečné a novináři si je směli odnést. Jednodolarovky. Čokoládové eurovky ve zlatém alobalu by aspoň házely prasátka.

Kazma v tmavých brýlích a obleku, který dikcí z pizzerie na maloměstě dokola opakoval datum 17. srpna, působil jako snaživý žák Borata, jenž se do Thermalu propadl dírou v čase z roku 2008. „Velmi se snažím tady nemrhat vaším časem a něco vám ve skutečnosti přinést,“ chvástal se před médii. Celá „tiskovka“ se však dala shrnout do několika vět: „Přijďte všichni na můj film do kina 17. srpna. Sedmnáctého srpna. Do kina. Moc vás prosím.“