Video placeholde

Americká producentská legenda Christine Vachon o práci s Ewanem McGregorem v prvním varském KVIFF TALKU

Rodačka z New Yorku má ve Varech dva filmy, které produkovala. Roadmovie Druhá šance Emmy Westenberg i citlivá moderní romance Minulé životy Celine Song vznikly v režii mladých, ve Spojených státech žijících režisérek a oba mají velký divácký potenciál, takže se s legendární producentkou nezávislých filmů CHRISTINE VACHON dveře netrhnou. 

Včera byla Christine Vachon na festivalu k vidění v rámci hodinové debaty s diváky KVIFF TALK, ale navštívila i naši pop-up redakci Reflexu v 1. patře Thermalu, kde natočila video o svém pracovním vztahu k herci Ewanovi McGregorovi. Rozhovor s ní si přečtete v některém z podzimních čísel Reflexu.

KVIFF TALK, který moderoval novinář Mike Fleming Jr. ze zpravodajského hollywoodského webu Deadline, se samozřejmě nesl ve znamení její spolupráce s režisérem Toddem Haynesem. S ním pracovala mimo jiné na hudebním dramatu Beze mě: Šest tváří Boba Dylana (2007, vyneslo oscarovou nominaci Cate Blanchett) či na zánovním snímku May December (2023), který se letos promítal v soutěži v Cannes. 

Christine Vachon se starostí hovořila o současné stávce amerických scénáristů, o svých producentských snech, ke kterým patří příběh o New Yorku 80. let („Ale zatím mi nikdo nepřinesl příběh, který by stálo za to natáčet...“) i o tom, proč nepotřebuje točit filmy o „hrdinech v elasťácích“. Její dnes už ikonická společnost produkující nezávislé filmy, Killer Films, již založila s kolegyní Pamelou Koffler v roce 1996, dává velký prostor mladým talentům, kteří pak pokračují ve vlastní profesní cestě.  

Besedy KVIFF TALK budou pokračovat i ve druhé polovině festivalu. V úterý 4. července se v rámci jedné z nich osobně představí právě původem jihokorejská režisérka Celine Song, která přivezla do Varů Minulé životy.

KVIFF TALKs 4. července 

KVIFF TALK S TVŮRCI FILMU BOD OBNOVY

11:30, KVIFF.TV PARK

Píše se rok 2023 a na MFF Karlovy Vary má evropskou premiéru celovečerní debut režiséra Roberta Hloze Bod obnovy, pojednávající o blízké budoucnosti, ve které již lidstvo dosáhlo bodu, kdy dokáže obelstít smrt. Vizuálně výjimečný film zastupuje na tuzemské scéně zcela ojedinělý žánr sci-fi. O cestě, kterou spolu s filmem urazili od vývoje scénáře až po uvedení na festivalech, budou v kontextu evropského žánrového filmu diskutovat s moderátorem Viktorem Palákem tvůrci filmu: režisér Robert Hloz, producent Jan Kallista a kameraman Filip Marek. KVIFF Talk bude probíhat pouze v českém jazyce bez překladu.

KVIFF TALK S REŽISÉRKOU FILMU MINULÉ ŽIVOTY CELINE SONG

14:00, Vodafone Lounge, hotel Thermal

Neotřelá, citlivá romance o setkání s dávnou dětskou láskou v kulisách New Yorku, s hudebním podkresem z dílny americké zpěvačky Cat Power. Výjimečný debut režisérky Celine Song uchvátil v nedávné době diváky na festivalech Sundance a Berlinale a zaplavil sociální sítě vlnou pozitivní kritiky. Dozvědět se maximum možného o jednom z nejdiskutovanějších filmů současnosti, který produkovala Christine Vachon, můžete v rámci KVIFF Talku, kterým Vás provede novinářka Marta Bałaga (Variety). KVIFF Talk bude probíhat v angličtině bez překladu.