Video placeholde
Lukáš Krpálek a Jiří Prskavec
Lukáš Krpálek a Jiří Prskavec
Lukáš Krpálek a Jiří Prskavec
Lukáš Krpálek a Jiří Prskavec
Lukáš Krpálek a Jiří Prskavec
7
Fotogalerie

Zlatí medailisté Prskavec a Krpálek: Z filmů máme nejraději pohádky, z Paříže chceme další medaile

Na premiéru filmu Zátopek dorazili na festival do Karlových Varů i dva výjimeční čeští sportovci. Zlatí olympijští medailisté z Tokia Jiří Prskavec (kajak na divoké vodě) a Lukáš Krpálek (judo). Ačkoliv přiznali, že mezi velké filmové nadšence nepatří, atmosféru slavnostní premiéry i celého festivalu si oba očividně užívali. V rozhovoru v úvodu článku zjistíte, jak se vyhrává zlatá olympijská medaile nebo co pro oba znamená Emil Zátopek.

Co se týče hodnocení snímku Zátopek, nešetřili sportovci superlativy. Film se jim líbil a jsou rádi, že něco takového mohlo v Česku vzniknout. Zároveň se oba shodli na tom, že co se týče píle, urputnosti a vytrvalosti je Emil Zátopek jejich sportovním vzorem. Třeba i v tom, že by oba museli spojit všechny své olympijské medaile, aby vyrovnali jeho sólo výkon z Helsinek.

I když zhruba před měsícem dosáhli oba na největší životní sportovní výsledek – Jiří Prskavec vyhrál suverénně své první olympijské zlato, Lukáš Krpálek zlato obhájil, ale v jiné váhové kategorii, což se zatím žádnému jinému judistovi nepovedlo – rozhodně se nechystají do sportovního důchodu. Motivace jim nechybí, každý závod začínají od nuly a z olympiády v Paříži v roce 2024 chtějí přivézt další cenné kovy.

Podívejte se na rozhovor v úvodu článku a dejte nám vědět, co si o obou sportovcích myslíte.