Běh výčeponích v roce 2019

Běh výčeponích v roce 2019 Zdroj: Prazdroj

Vrchní, prchni! Karlovarskou kolonádou se ve středu proběhnou výčepní

Na Mezinárodním filmovém festivalu v Karlových Varech se Mlýnskou kolonádou opět proženou desítky výčepních. Do letošního ročníku Běhu výčepních se zapojí nejlepší výčepní piva a také účastníci prestižní soutěže Master Bartender. Společně zinscenují slavnou scénu z filmu Vrchní, prchni, ve které probíhá zástup číšníků karlovarskými kolonádami.

Zábavný běh výčepních bude zahájen ve středu 25. srpna v 17 hodin u Mlýnské kolonády v Karlových Varech, samotný běh startuje v 17:30. Moderovat celou akci bude sportovní komentátor Michal Dusík. Výčepní poběží skrz Mlýnskou kolonádu, dále Lázeňskou ulicí a kolem Meteorologického sloupu zpět po nábřeží. V cíli u Mlýnské kolonády se můžete osobně seznámit s výčepními a vychutnat si čepovaný Pilsner Urquell v nejvyšší kvalitě.

Pilsner Urquell je také hlavním partnerem filmu Zátopek, který zahájí letošní festival. Na počest vynikajícího českého atleta poběží všichni výčepní se startovním číslem 903 na zádech. Právě s tímto číslem na dresu vybojoval Emil Zátopek tři zlaté medaile na olympiádě v Helsinkách v roce 1952. 

Ve stejný den bude v pivní zóně Pilsner Urquell k dispozici hladinka za speciální maratonskou cenu 42 Kč.