Ilustrační snímek

Ilustrační snímek Zdroj: Profimedia

Velký babyboom: Po zvýšení rodičovské o 80 000 chce být každá žena těhotná

Poté, co ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová protlačila sněmovnou monstrózní zvýšení rodičovského příspěvku z původně bídných 220 tisíc na astronomických 300 tisíc, se začaly dít věci. Neuvěřitelné množství žen za mohutné podpory svých i cizích mužů otěhotnělo. Vypadá to, že díky zvýšenému rodičovskému příspěvku se dneska více než vyplatí mít dítě.

„Já jsem děti nikdy nechtěla. S manželem hodně cestujeme a máme pejska. To nám stačilo. Teď ale když zvýšili ten rodičovský příspěvek, tak se nám vyplatí si to dítě udělat. To je vejvar jak bejk,“ přiznala paní Jaromíra, která se zařadila mezi nebývalé množství nově těhotných žen.

„Navýšení o osmdesát tisíc, to už je pecka. Když se to rozpočítá na ty čtyři roky, tak je to dvacet tisíc za rok a to už je tisíc a něco měsíčně. To už budu moct synovi koupit na zimu boty a nemusím mu dávat boty po tátovi vycpaný novinami,“ raduje se paní Monika, která sama vychovává dvě děti a díky zvýšení rodičovského příspěvku přemýšlí, že znovu otěhotní.

„Za současného stavu se nevyplatí neotěhotnět. Našim klientkám, ale i klientům, kteří za námi přichází pro radu ohledně financí, radíme, aby okamžitě otěhotněli. Osmdesát tisíc člověk na zemi jen tak nenajde, a pokud částku 300 000 rozpočítáme na tři roky, což je nejběžnější stav, získáme tak sto tisíc za rok a to už je krásný příjem. Skoro jako u pásu v továrně na poloviční úvazek,“ míní Radek Bangič, finanční poradce z firmy Panters, který jedním dechem dodává, že s otěhotněním by si měly ženy pospíšit, jelikož zájem o děti je v současnosti takový, že výhledově je navýšení rodičovského příspěvku neudržitelné a ekonomové čekají, že se do pár let opět vrátí na původních 220 000.

„Ten nápad zvýšit rodičovskou byl možná bohulibý, ale naše hlavy pomazané v parlamentu zřejmě nepočítaly s tím, že o rodičovský příspěvek bude tak veliký zájem, že každá žena bude chtít mít okamžitě dítě. Na jednu stranu se vytvoří neuvěřitelně silná generace, která do budoucna naši ekonomiku potáhne. Do té doby se ale musíme o tu novou generaci nějak postarat my a my na to nemáme kapacity. Do škol se ty děti nevejdou. Jen těžko si dokážeme představit to neuvěřitelné množství nových dětí, které nás čekají,“ mírní nadšení ekonom Eduard Novák.

Ani varování ekonomů nedokáže utlumit odhodlání žen otěhotnět a urvat těch 80 000 navíc.

„Chci novou motorku a pořád mi pár desítek tisíc scházelo, tak jsem manželce vyměnil antikoncepční pilulky za tictacy a vida. Otěhotněla a já už se nemůžu dočkat rodičovského příspěvku. Motorka bude moje,“ raduje se Jan Molnár.

Nutno podotknout, že nejvíce těhotných žen se rekrutuje výhradně z těch, které doposud dítě nemají, a ještě jim nedošlo, že dítě stojí mnohem více než oněch upachtěných osmdesát tisíc navíc. Tedy poměr náklady, výnosy se v případě dítěte značně rozcházejí a na světě doposud nebyl zjištěn jediný případ, kdy by se rodiče dostali do černých čísel.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale je, že Čechům hrozí, že přijdou o svobodu. A to opět rukama Čechů.

Kalkulačka mateřské v roce 2020>>>