Premiér Andrej Babiš: „Všechno je to kampaň!“

Premiér Andrej Babiš: „Všechno je to kampaň!“ Zdroj: Blesk:Jakub Poláček

Do kampaní proti Babišovi se zapojil i New York Times a seriál Simpsonovi. „Zmanipulované lži,“ říká premiér

Trestně nestíhaný český premiér Andrej Babiš to v životě nemá lehké. Ať se hne, kam se hne, všude na něho číhá nějaká kampaň. Je to úděl úspěšného politika, který zametl s korupcí, nekecá a maká a tak dále. Zajeté staré struktury se snaží Babiše jakkoliv zdiskreditovat, aby mohly zase zavládnout staré pořádky. Jsou to právě všechny ty kampaně zamířené proti Babišovi, které mají jediný cíl a tedy nalomit jeho obraz v očích voličů a pokusit se ho odstranit z politiky za každou cenu. Nelze ani spočítat, kolika kampaním Andrej Babiš musel čelit. Všechno ustál a kampaně se pro něho staly denním chlebem. Doposud většina kampaní proti Babišovi směřovala z řad úplatných českých novinářů, případně od opozice v čele s Kalouskem. Sem tam přišla nějaká ta kampaň z Evropské unie, ale až nyní se věc rozšířila za oceán.

Článek amerického listu New York Times nehezky popisuje zemědělské dotace v zemích střední a východní Evropy, které si podle něj rozdělují tamní mocní, mezi které řadí i Babiše. Text byl okamžitě ze strany Andreje Babiše označen za zmanipulovaný a za jasnou kampaň. „Článek v New York Times byl jasně zmanipulovaný. Uváděl nepravdy, polopravdy i holopravdy. Tento článek vykazuje jasné známky kampaně, jak je známe z minulosti, a tedy že je zaměřený proti mně. Cokoliv je zaměřené proti mně, je kampaň,“ rozčiloval se Andrej Babiš.

Premiér se rovněž pozastavil nad tím, že rozhovor redaktorovi New York Times dával již před měsícem a článek vyšel až teď: „Je to velmi podezřelé načasování. Teď, dva roky před volbami do Poslanecké sněmovny. To vám nepřijde divné? Já to považuju za článek na objednávku ve snaze pošpinit mou osobu a pokusit se odvrátit nevyhnutelné, tedy že opět vyhraju volby,“ začal si Andrej Babiš bušit do prsou jako gorilí samec.

Jak je vidno, článek Andreje Babiše velmi rozhněval, neboť na kampaň z USA nebyl zvyklý. To ale není všechno, protože k mnoha kampaním proti Andreji Babišovi se vedle New York Times připojil i seriál Simpsonovi. V nejnovějším díle se Bart s Homerem u televize dívají na pořad o Evropě. Když přijde na řadu Česká republika, přijde do místnosti Marge a přepne program na „pletení o páté“, Homer zklamaně pronese, že se chtěl dozvědět nějaké novinky o českém premiérovi, který šidí na dotacích, nechal unést svého syna na Krym a spolupracoval s STB s krycím jménem Bureš. Potom odchází k Vočkovi. „Tento pořad je zmanipulovaný,“ vzkázal stroze Andrej Babiš, když byl tázán, co si o novém díle Simpsonových myslí.

Jak je vidno, celý svět je proti Babišovi, ale on má tuhý kořínek a nikdy se nevzdá. Slyšíte? Nikdy! Zapamatujte si to tam, v té Americe!

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Simpsonovi ani novináři za oceánem Babiše (zatím ještě) nedehonestují, u nás ale klid na práci hledá těžko.