Video placeholde
Obrázky z knihy Králičí republika
Obrázky z knihy Králičí republika
Obrázky z knihy Králičí republika
Obrázky z knihy Králičí republika
Obrázky z knihy Králičí republika
12
Fotogalerie

Politici jako králíci. Ilustrátor z Ostravy vydává knihu, ve které vtipně mapuje nejznámější politické aféry

Devětadvacetiletý Jakub Krejčí z Ostravy napsal satirickou knihu, ve které zvěčnil nejznámější české politiky jako roztomilé králíčky. Kniha, kterou pojmenoval „Králičí republika“, přináší netradiční pohled na veřejně známé politické kauzy formou krátkých básniček a obrázků, které, jak sám říká, rozhodně nejsou pro děti.

„V hlavě se mi rodí spousta nápadů, ale bohužel nemám ani desetinu volného času, který bych k jejich realizaci potřeboval. Takže na spoustu z nich zase rychle zapomenu. U „králíků“ to bylo jiné. Úplně mě myšlenka politiků jako kreslených králíků nadchla a od začátku jsem věděl, že zrovna tohle musím dotáhnout do konce. Zdaleka nejnáročnější bylo nakreslit každého individuálního králíka. Popravdě mi občas z těch všemožných obličejů našich politiků šla hlava kolem,“ vysvětluje nápad na knihu Jakub Krejčí.

Vznikla tak kniha „Králičí republika“, která vtipně a originálně poukazuje na mediálně známé kauzy českých politiků. Mezi 80 postavami se objevují králicí inspirovaní například Miroslavem Kalouskem, Ivanem Bartošem, Markem Výborným, Tomio Okamurou, Václavem Klausem, Janem Hamáčkem, Vítem Rakušanem, Andrejem Babišem, Alenou Schillerovou, Marií Benešovou, Milošem Zemanem a mnoha dalšími. Ačkoliv čtenář v Králičí republice najde především aktuální kauzy, nechybí ani kauzy ze vzdálenější minulosti.

„Je jedno, kdo koho volí. V mojí knížce si dělám legraci ze všech významných českých politiků napříč všemi stranami a hnutími. Snažím se dělat humor na úrovni, rozhodně není mým úmyslem nikoho urážet,“ vysvětluje Jakub Krejčí. Jeho knihu můžete podpořit a zakoupit na Hithitu.