Andrej Babiš daroval červenou čepici "okopčenou" od Trumpa i moderátorovi Jaromírovi Soukupovi

Andrej Babiš daroval červenou čepici "okopčenou" od Trumpa i moderátorovi Jaromírovi Soukupovi Zdroj: Twitter TV Barrandov

Andrej Babiš byl zatčen módní policií. S červenou čepicí na hlavě byl přistižen přímo při činu

V pondělí v ranních hodinách si na Čapí hnízdo přijela zásahová jednotka módní policie pro premiéra Andreje Babiše. Šli najisto. Premiér Babiš při zatýkání nekladl žádný odpor.

Ani pochybné dotace, Čapí hnízdo, střet zájmů anebo korunové dluhopisy. Vaz nakonec Andreji Babišovi zlomila červená čepice s nápisem „Silné Česko“, kterou si nasadil na hlavu v rámci předvolební kampaně.

„Můžeme potvrdit, že jednotka módní policie dnes v ranních hodinách zatkla premiéra Andreje Babiše. Byl přistižen přímo při činu s tou hroznou čepicí na hlavě. Pan premiér byl odvezen do cely předběžného zadržení, neboť v případě, že je politik přistižen při činu, se na něho žádná imunita nevztahuje. Ta funguje až dodatečně,“ prozradil Šimon Kopýtko, módní návrhář a velitel zásahové jednotky Módní policie České republiky.

„Těžko říci, co ho k tomuto zkratkovému jednání vedlo. Pan premiér se doposud oblékal střídmě a nijak svými módními kreacemi nepobuřoval. Z toho důvodu je nám záhadou, proč to vlastně udělal. Můžeme to brát jako akt zoufalství. Možná byl na vině alkohol anebo nepříčetnost. Každopádně o dvě čísla větší červené kšiltovky odmítáme akceptovat. Přešli bychom to, pokud by byl pan premiér rapper a kšiltovku doplnil ještě nějakým extravagantním zlatým řetězem a vytahanými kalhotami, ale on ji nosil ke košili a oblekovým kalhotám. To je vrchol,“ kroutil hlavou Šimon Kopýtko.

Námi oslovený módní specialista Míla Šťovíček se pro nás pokusil tento incident rozebrat.

„Pan premiér se v oblasti módy vždy hlídal. Nebyl to žádný zázrak, nicméně nic, co by stálo za odnětí svobody anebo alespoň za pokutu. V kontextu všech jeho předešlých činů nejspíš nabyl dojmu, že mu projde všechno. Cítil se neohrožený. Nezničitelný. Měl pocit, že si může dělat, co chce, a lidé to přejdou. Nyní ale narazil. Jedna věc je unést syna na Krym, prohlásit ho za schizofrenika, aby nemohl proti němu vypovídat, ale vzít si červenou nepadnoucí kšiltovku k bílé košili, to je něco naprosto jiného. To se neodpouští,“ vysvětloval Míla Šťovíček.

„Podívejte se na fotografii ze zatýkání. Křiklavě červená čepice na jeho hlavě spolu s černými lakýrkami, bílou košilí a tmavě modrými oblekovými kalhotami přímo volá po ráně z milosti. Nevidím zde žádnou polehčující okolnost. Žádné psaníčko anebo alespoň decentní živůtek, který by outfitu dodal alespoň část noblesy. Nic takového. Pan premiér tentokrát hodně přestřelil. Módní policie i módní soudy sice můžou být úplatné, ale ten zločin je natolik do očí bijící, že zde pan premiér nemůže využít žádné páky. Za tohle půjde stoprocentně sedět,“ uzavřel Míla Šťovíček rozbor.

„Je to kampaň. Je to kampaň,“ zmohl se při zatýkání Andrej Babiš jen na pár tradičních výkřiků, kdy se snažil svůj zločin ospravedlnit tím, co umí nejlépe. Označit to za kampaň.

Ačkoliv tentokrát se jedná skutečně o kampaň, tedy předvolební a ze strany Andreje Babiše, módní zákony v tomto ohledu hovoří jasně. Ani český premiér nestojí nad módním zákonem.

Odborníci se shodují, že proces bude velmi rychlý, neboť existuje nespočet svědků i obrazových materiálů. Očekávají se i uniklé odposlechy, které premiérovu vinu jasně potvrdí.

Podle odborníků na módní právo se nyní může Andrej Babiš ke zločinu přiznat, což bude bráno jako polehčující okolnost. Spíše se ale přiklánějí k názoru, že se to pan premiér pokusí uhrát na zločin v afektu, kdy se natolik rozčílil, že si najednou nasadil červenou čepici.

Ať bude Babišova obhajoba postavena jakkoliv, hrozí mu odnětí svobody v rozmezí pěti až deseti let, což na červenou čepici není málo.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou pravdou je havárie ruského letadla na moskevském letišti.