Přivítání mistra světa Andreje Babiše na pražském letišti.

Přivítání mistra světa Andreje Babiše na pražském letišti. Zdroj: ČTK

Andrej Babiš veze z mistrovství světa v neodstupování zlato. Soupeře naprosto zničil, porota ho milovala

Premiér a bývalý Slovák Andrej Babiš opět přispěl k dobrému jménu naší malé zemičky ve světě. Z mistrovství světa v neodstupování, které se konalo minulý týden v Berlíně, veze zlatou medaili. Od poroty dokonce získal plný počet bodů a potlesk vestoje. „Neodstoupím! Nikdy neodstoupím! Slyšíte? Zapište si to za uši,“ vykřikoval Andrej Babiš ve finálovém utkání, kde svému soupeři z Ugandy nedal sebemenší šanci.

„Vezu domů zlato. Je to veliký den pro Českou republiku. Nerad bych se přirovnával k velikánům, jako byl třeba Masaryk. Ale máte pravdu, jsem jako Masaryk. Ba ne, já jsem víc než Masaryk,“ zářil Andrej Babiš na tiskové konferenci narychlo svolané na letišti bezprostředně po jeho návratu z Berlína.

Na úspěšného českého reprezentanta čekal na letišti Václava Havla dav fanoušků. „Andrej na hrad, Andrej na hrad,“ skandovali nadšeně, když Andrej Babiš vystoupil z letadla s medailí na krku. Ten se jen potutelně usmíval a vzkázal, že o tom popřemýšlí. „Tohle je druhé Nagano,“ mával premiér nad hlavou medailí a nešetřil úsměvy.

Talent, který se rodí jen jednou za sto let

Vedle Martiny Sáblíkové se stal Andrej Babiš našim současným nejúspěšnějším reprezentantem. Ne v počtu cenných kovů, nýbrž tím, jak ve své disciplíně dominuje. „Andrej je fenomén. Někdo takový se nemusí narodit další sto let,“ kroutil uznale hlavou jeho kondiční trenér Radek Kotrhel. „Podívejme se na to. Šidí na dotacích s Čapím hnízdem. Je vyšetřován policií a trestně stíhán. Unese svého syna na Krym, aby ho tam uklidil a on nemohl svědčit. Unikly nahrávky, kde se snaží ovlivnit svá média, ač se dušoval, že to nikdy dělat nebude. Pak ty korunové dluhopisy. No mohl bych vyprávět do rána, co všechno Andrej udělal, a přesto neodstoupil. To je opravdu světový unikát. Já věřím tomu, že Andrej neodstoupí nikdy za žádných okolností. Podle mě je v takové formě, že by mohl zastřelit postiženého sirotka a stejně by neodstoupil. Už teď je to legenda,“ pochvaloval Radek Kotrhel svého svěřence.

„Já bych rád podotknul, že jsem sice největší žijící Čech, ale ten úspěch není jenom můj. Tam, kde jsem, bych nikdy nebyl bez podpory svého týmu. Máro? Kde je Marek? Marku!“ sháněl se Andrej Babiš po Marku Prchalovi, který byl však zrovna na dopingových testech, takže se tiskové konference nemohl zúčastnit.

Andrej Babiš je opravdu výjimečný a nutno podotknout, že může trvat řadu let, než najde přemožitele. Možná ho nenajde nikdy. Neodstupování je jeho druhé já. Jako by se narodil pro to, nikdy neodstoupit. „Je to padesát procent talentu a padesát procent dřiny,“ reagoval s úsměvem Andrej Babiš na dotaz, co stojí za jeho úspěchem. Následně tiskovou konferenci rozpustil a šel zase makat. To je dříč, ten člověk. Takového premiéra nám může závidět celý svět!

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Mistrovství světa v neodstupování se sice (zatím) nikdy nekonalo, Andrej Babiš je na něj ale připraven nadále tvrdě trénovat.