Vojenská přehlídka uspořádaná ke 100. výročí vzniku Československa se konala 28. října 2018 v Praze na Evropské třídě.

Vojenská přehlídka uspořádaná ke 100. výročí vzniku Československa se konala 28. října 2018 v Praze na Evropské třídě. Zdroj: Jiří Koťátko

Zatímco se armáda promenádovala v Praze před Zemanem, Slovensko anektovalo Moravu

Zaváhání české armády, která se v neděli odpoledne promenádovala v Praze na Evropské třídě, využilo Slovensko, které vojensky obsadilo Moravu.

Všech pět tanků a úctyhodných dalších osm vojenských vozidel, kterými česká armáda disponuje a které jsou v provozuschopném stavu, zrovna projíždělo v Praze po Evropské třídě, když slovenská armáda čítající na několik desítek členů pěchoty ozbrojených nunčaky a klacky překročilo hranice.

Zatímco se vojáci usmívali na Miloše Zemana, městští strážníci v Ostravě ozbrojeni pokutovými bloky a botičkami na auta sváděli marný boj se slovenským agresorem. Po pár desítkách minut bylo hotovo a Ostrava padla. Posléze následovala i další moravská města.

„Bohužel, Slovensko využilo naší nepozornosti a skutečnosti, že celá armáda byla v Praze a mohu potvrdit, že Morava padla. V současné době vyhodnocujeme naše možnosti, které nejsou nikterak příznivé. Vzhledem k tomu, že těžká technika, která byla představena na přehlídce v Praze, byla vystavena nepříznivým podmínkám, tedy mírnému dešti, není v současné době provozuschopná. Tanky nám korodovaly a obrněné vozy s kulomety a raketomety byly jen modely z papundeklu,“ přiznává generál Šebesta, který byl pověřen znovudobytím Moravy.

Situace je natolik vážná, že ještě v neděli večer byl svolán krizový štáb, který se snaží celou situaci vyřešit. Miloš Zeman vzkázal, že hodlá pozvat sovětské tanky na pomoc, načež tuto informaci dementoval Jiří Ovčáček, který tvrdil, že na vině je fašizující Pražská kavárna a pan prezident je jen unavený z dlouhého předávání státních vyznamenání.

„Po dlouhé úvaze jsme se shodli na jediném možném řešení,“ pousmál se generál Šebesta. „S okamžitou platností na Slovensko uvalujeme sankce. Dokud nám nevrátí Moravu, nebudeme jim dodávat žádné služby ani produkty. Rovněž všichni Slováci budou s okamžitou platností deportováni zpět na Slovensko,“ zatvářil se generál Šebesta přísně.

„Já som premiér. Toto je kampaň,“ vykřikoval premiér Andrej Babiš, když byl v pondělí ráno spolu s ostatními Slováky naložen do vlaku a poslán zpět na Slovensko.

Slovenská strana okamžitě hodlala provést to samé, tedy vyhostit české občany ze Slovenska, ale bohužel zjistila, že tam žádné Čechy nemá, protože proč taky. Slovenský premiér tak alespoň symbolicky vyhostil Ukrajince a považuje tedy tuto věc za vyřízenou.

Zatímco se hlavně z Prahy ozývají názory, že si Slováci mají Moravu nechat, neboť je nám naprosto k ničemu, jsou to právě Moraváci, kteří se musí se situací vypořádat a žádají o pomoc. Poslanecká sněmovna se shodla, že na pomoc Moravě budou všichni sbírat plastová víčka, neboť vojensky je tato situace neřešitelná.

Česká republika a Slovensko mají podobně dechberoucí armády, nicméně jsme se dostali do mrtvého bodu. České vojsko a těžká technika nedojedou na Moravu a slovenské vojsko a těžká technika zase nedojedou dál než na Moravu. Tím pádem se obě vojska nemají kde střetnout. Právě tuto patovou situaci mají vyřešit sankce. Uvidíme, jestli budou sankce jako úplně vždycky naprosto k hovnu, nebo se ledy pohnou a my získáme naši Moravu zpět.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Reálné jsou však turistické cíle, které budou v příštím roce cestovatelským hitem.