Zdeněk Bakala a jeho žena Michaela Maláčová jako Adam a Eva v šumavském ráji

Zdeněk Bakala a jeho žena Michaela Maláčová jako Adam a Eva v šumavském ráji Zdroj: Jan Ignác Říha

Ekonomický z**d Bakala kvůli útoku Zemana končí. Teď ještě dostat toho z**da Koženého, plánuje prezident

Miloš Zeman, kterému se přezdívá tatíček Miloš za jeho zásluhu pro vlast, to dokázal. Po letech hanění a kritizování uhlobarona Zdeňka Bakaly zvítězil. Bakala oznámil, že končí. Podle vyjádření Zdeňka Bakaly, byl nalomený již delší dobu. Pomyslný džbán přetekl až tento týden, kdy ho Miloš Zeman v rozhovoru pro Český rozhlas Radiožurnál označil za ekonomického zmrda.

„Takhle už to dál nešlo. Ten pán (Miloš Zeman, pozn. redakce) pálí vždy ostrými. Dlouho jsem se snažil odolávat. Bylo to marné. Neměl jsem šanci. Musím oznámit, že končím. Tohle není v mých silách snášet. Vždyť jsem jenom obyčejný člověk, co si žije svůj život. Pamatujte, že i slova dokáží ranit. Mnohdy více než zbraně,“ plakal na tiskové konferenci Zdeněk Bakala a utíral si slzy briketou uhlí.

Celá republika slaví. Díky tatíčku Milošovi jsme se zbavili naprosto zásadního ekonomického zmrda. Lidé se objímají a radují, neboť konec Zdeňka Bakaly naznačuje příchod lepších časů.

„Já věděl, že to dokáže,“ plakal dojetím pan Antonín, pomocný posunovač a příležitostný hráč plážových šachů, který věří, že porážka Zdeňka Bakaly zlepší život nejen jemu, ale i celé jeho rodině.

Podle politologů byl zásadní právě onen výrok „ekonomický zmrd“. Bezprostředně po něm zavládlo na finančních trzích zemětřesení. Burza hlásila nezvyklé výkyvy a majetek Zdeňka Bakaly se propadl o sedm procent.

Stejně jako před čtyřmi lety, kdy Zeman svým výrokem v Radiožurnálu „kunda sem, kunda tam“ pomohl vyřešit problém s chudobou a imigranty, nyní jeho vhodně zvolená slova zapříčinila pád krystalického zla jménem Bakala.

Odborníci se shodují, že k pádu Zdeňka Bakaly přispělo i to, že Miloš Zeman hodlá vyznamenat podnikatele Pavola Krúpu, který dlouhodobě Bakalu kritizuje. Bakala se nejspíš zalekl spolčení osob vystupujících proti němu. Neměl tak na výběr a musel ohlásit konec.

Zajímavým vedlejším efektem celé této kauzy, je zařazení novotvaru „ekonomický zmrd“ do českého slovníku. Ústav pro jazyk český ekonomického zmrda oficiálně přijal za zcela legitimní výraz a zařadil do archivu českých slov a výrazů spolu s fotografií Zdeňka Bakaly a Viktora Koženého. Od příštího školního roku bude tento výraz zařazen i do školních osnov na základních školách. Děti se tak budou učit, kdo to vlastně je ten ekonomický zmrd a hlavně kdo všechny ekonomické zmrdy dokázal porazit.

„Dříve to bylo slovo vulgární, nicméně poté, co jej použil v živém vysílání prezident České republiky, dostalo toto slovo takzvanou prezidentskou milost. To znamená, že z něj sňal vulgaritu a oficiálně ho zařadil mezi spořádaná slova,“ vysvětloval Karel Sláma, tajemník Ústavu pro jazyk český, proč slovo „zmrd“ již není vulgární a lze jej zcela běžně používat.

Ostatně podobný osud mělo i slovíčko „kunda“. Od té doby, kdy jej Miloš Zeman použil, udělil mu milost, se toto se stalo zcela legitimní slovíčkem. Z toho důvodu můžeme klidně napsat, že Miloš Zeman je kudna, aniž by to bylo něco vulgárního. Poté, co tatíček Miloš bravurně zlikvidoval Zdeňka Bakalu, dokonce můžeme používat i Miloš Zeman je kunda a zmrd. Majestát jeho veličenstva pana prezidenta Zemana nebude nijak narušen, neboť tato slovíčka nejsou vulgární. Naopak. Člověka pohladí na duši.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Realitou jsou však cyklisté, kteří dělají řidičům ze života peklo.