Brorssonová si na MS vybrala slabší chvilku

Brorssonová si na MS vybrala slabší chvilku Zdroj: Profimedia.cz

Dětští dobrovolníci na MS v Novém Městě na Moravě asistují třeba při medailových ceremoniálech
Podle kouče švédských biatlonistek Johannese Lukase ztratila Brorssonová koncentraci
Brorssonová si na MS vybrala slabší chvilku
Brorssonová si na MS vybrala slabší chvilku
Brorssonová si na MS vybrala slabší chvilku
5
Fotogalerie

Ať už dají s Ukrajinou pokoj. Švédská biatlonová výprava v modro-žlutém oblečení rozčílila české fanoušky

Právě probíhající mistrovství světa v biatlonu v Novém Městě na Moravě přitahuje pozornost nejen kvůli sportovním výkonům biatlonistů. Řada českých fanoušků si všimla, že na pozadí sportovního klání probíhá nepokrytá propaganda ukrajinského režimu.

Upozornění: Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně.

„Dívám se na závod, když tu si všimnu, že se sněžnou stopou řítí biatlonista v modro-žluté kombinéze. Myslel jsem si, že to bude jenom ojedinělá ovce, která se nechala zmanipulovat prozápadními médii placenými Evropskou unií a Sorosem, když tu o pár okamžiků později se ze zatáčky vyřítil další modro-žlutý biatlonista. Aby toho nebylo málo, tak tam do konce závodu projeli ještě dva modro-žlutí provokatéři. Aby se z té Ukrajiny už vážně neposrali,“ odplivl si pan Jaromír z Ostravy na adresu švédských biatlonistů, kteří závodili v tradičních švédských modro-žlutých barvách.

„To nemohlo být z jejich hlavy. Do těch modro-žlutých hadrů je musel navlíknout Fiala,“ myslí si paní Kateřina z Brna, která zdá se uhodila hřebíček na hlavičku, popřípadě ji někdo uhodil do hlavičky, když byla dítě.

Nejen samotní švédští závodníci, ale ani realizační tým, ani švédští fanoušci nebyli těm českým pro jejich dráždivé oblečení po chuti.

„To, že se závodní dráhou prohání několik nastrčených proukrajinských panáků, kteří propagují Ukrajinu, to by se dalo ještě přehlédnout, ale že budou figuranti i v hledišti a v zázemí, to už je vrchol. A co je nejhorší, oni do toho tahají i děti. Viděl jsem dva malé chlapce v modro-žlutých zimních kompletech, jak něco skandují. Sice jsem jim nerozuměl, protože to bylo v cizí řeči, ale určitě skandovali sláva Ukrajině,“ běsnil fanoušek Michal z Kladna, kterému se nelíbilo, že děti člena švédského realizačního týmu měly na sobě oblečení ve švédských barvách.

Do rozhořčení nad provokativními barvami oblečení švédské výpravy se vložili posléze i samotní politici.

„Komu asi organizátoři akce podkuřují? Ano, je to tak. Ugrofašistické Ukrajině. Pak že Rusko tahá do sportu politiku. Svou proukrajinskou agitku nám pořadatelé cpou přímo do chřtánu,“ postěžoval si Radek Koten z SPD na sociální síti X, když mu jeho státem přidělený opatrovník dovolil hodinu na počítači, aby se mohl podívat na Tlapkovou patrolu. Koten ke komentáři připojil fotografii dětí v modro-žlutých bundách, tedy v barvách mezinárodní biatlonové unie.

„Další důvod vystoupit z Evropské unie,“ okomentoval to z nějakého důvodu Tomio Okamura.

Na základě těchto incidentů se švédskými sportovci a fanoušky, které organizátoři nastrčili na ochozy a do závodu, protože je tak zaúkoloval Fiala, svolává Jindřich Rajchl na únor a březen několik demonstrací. To už je ale jiný příběh.