Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Protižidovské nálady sílí. Tábor Dachau zvažuje obnovení provozu, Hugo Boss má novou kolekci Davidových hvězd

Poté, co palestinští teroristé z Hamásu vnikli na území Izraele, kde zmasakrovali přes tisíc civilistů a stovky unesli, se svět dočkal renesance antisemitismu. Lidé si uvědomili, že za všechno zlo světa a za jejich neúspěch mohou Židé. Neví se přesně, jak za to mohou, ale i tak za to mohou.

Neoblíbenost Židů v části arabského světa je dekády prověřený evergreen, který nezestárl, ale po událostech v Izraeli se protižidovské nálady začaly přelévat i do západního světa.

„Konečně je to tady. Dočkali jsme se. Nakonec nám všichni dali za pravdu a je to krásný pocit. Já bych jenom rád podotkl, že my z našeho spolku jsme nenáviděli Židy ještě před tím, než to bylo moderní,“ usmívá se Gunnar Mann, předseda spolku přátel Adolfa Hitlera, který nyní spolu s dobrovolníky prochází ulice Berlína a sprejem sprejuje na dveře domů a bytů, kde bydlí Židé, Davidovu hvězdu.

Na otázku, co mu Židé kdy udělali, Gunnar odpověděl, že to jsou Židé.

Nová vlna antisemitismu vlila lidem, jako je Gunnar, krev do žil a nyní mají morální právo Židy pronásledovat a škodit.

„Profesí jsem pošťák v terénu. Roznáším poštu lidem. Dříve, když jsem doručoval zásilky Židům, jsem ty zásilky nenápadně poškodil anebo na ně plival. Teď, když se na naši stranu přidala i část společnosti, můžu zásilky rovnou ničit a nic Židům nedoručit,“ pochlubil se ještě Gunnar, jak to všem Židům na světě vytmavil.

Není to však jen nenávist vůči Židům, která rezonuje západním světem. Je to také strach z Židů. Lidé je nenávidí a zároveň se jich bojí.

Před pár dny byla v letištní hale na londýnském letišti Heathrow nalezena jarmulka bez dozoru. Celé letiště bylo evakuováno a na místo byla povolána zásahová jednotka se psy vycvičenými na hledání Židů. Naštěstí se ukázalo, že se jednalo jen o neškodnou atrapu jarmulky a žádný Žid nebyl na letišti nalezen.

Když už jsme u toho letiště, rozzuřený dav na letišti v dagestánské Machačkale v Ruské federaci pronásledoval Židy, kteří měli přiletět z Izraele. Záběry davu, který pobíhá po letištní hale i po ranveji, obletěly svět. Antisemité byli důkladní a prohledávali odpadkové koše, pisoáry nebo motory letadla. Dav nakonec žádného Žida nenašel, takže pouze hromadně znásilnil kozu.

Na antisemitskou vlnu začínají pomalu naskakovat vedle lidí i samotné podniky. Koncentrační tábor v Dachau zvažuje, že obnoví provoz. Podle mluvčího tábora zatím poptávka po konečném řešení židovské otázky není aktuální, ale je prý lepší být přípraven.

Totéž si myslí management koncernu Hugo Boss. Ředitel divize textilních doplňků Gerhart Schon oznámil, že firma přišla s novou podzimní kolekcí Davidových hvězd.

„Je to retro, které má břink. Davidovy hvězdy šijeme z těch nejkvalitnější materiálů. Ačkoli jsme se inspirovali v minulosti, do hvězd jsme vdechli i současné módní trendy. Davidovy hvězdy vyrábíme ve verzi pro něho a pro ni. Naši zákazníci očekávají nejvyšší kvalitu a my jim vyjdeme vstříc,“ vysvětluje Schon. „Osobně mě velmi těší, že naše firma se vrací ke kořenům. Už za třetí říše byla firma Hugo Boss etalonem kvality a komfortu. Na naše nacistické uniformy se tehdy stály fronty,“ zavzpomínal Schon na staré dobré časy.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou skutečností je ale například úmrtí Karla Schwarzenberga.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>