Divoký kačer: LGBT demonstrace v Palestině

Divoký kačer: LGBT demonstrace v Palestině Zdroj: Midjourney, reflex.cz

Lidé z LGBT komunity odjeli demonstrovat do Palestiny za svobodu Palestiny. Palestinci je popravili

Poněkud nešťastně skončila demonstrace LGBT komunity, která se konala na Západním břehu Jordánu v Ramalláhu. Tam se sjely desítky demonstrantů z řad LGBT komunity z celého světa, aby podpořili boj Palestiny za svobodu a hromadně odsoudili izraelskou agresi.

Demonstranti pojali demonstraci jako takový duhový pochod s vyšším posláním. Stejnopohlavní páry se při původně poklidném protestu držely za ruce, sem tam se políbily nebo objaly a mávaly nad hlavami duhovými vlajkami i vlajkami Palestiny.

Původně bohulibá činnost se však po krátké době změnila v krvavou řež, kdy bylo bezprostředně na místě ukamenováno, popřípadě zastřeleno několik účastníků demonstrace. Dalších několik demonstrantů bylo zbičováno nebo zavřeno do vězení.

„Přitáhli sem buzeranti ze západu. Mávali nad hlavami těmi svými duhovými vlajkami a dopouštěli se nepřijatelného chování, jako držení se za ruce s osobou stejného pohlaví, nebo se dokonce s osobou stejného pohlaví líbali. Tohle my tady nebudeme tolerovat. Ihned jsme zasáhli. Ty, kteří měli palestinskou vlajku v duhovém odstínu, jsme na místě ukamenovali. Taková urážka se trestá smrtí. Několik jsme jich zbičovali a ostatní zavřeli,“ prozradil Ahmed Mustaffa, palestinský obchodník s kořením, který prý sám hodil několik kamenů na „tu zvěř, co se tady buzní“.

Navzdory ne úplně kladnému přijetí demonstrace je stále několik přeživších demonstrantů přesvědčeno, že má smysl demonstrovat za Palestinu a označovat za tvůrce všeho zla Izrael.

„Zlomili mi ruku, párkrát mě zbičovali a teď sedím ve vězení. Vypadá to podle právníka na doživotí. To je ale v pořádku. Je to proces. Palestina se sama neosvobodí. Chce to oběti a ty jsem ochoten podstoupit. Palestina by mohla být krásným místem pro život plným radosti a porozumění, ale to by nesměl být Izrael. Tam je původ celého zla,“ prozradil Gunar Klein, který se demonstrace za osvobození Palestiny účastnil spolu se svým partnerem, který při demonstraci a následném lynči přišel o život.

Gunar je však optimista, a i když do konce života zůstane v palestinském vězení, nic to nezmění na jeho odhodlání bojovat za osvobození Palestiny. Oděn do palestinské vlajky stráví zbytek života ve vězení.

Na události během demonstrace v Palestině reagovala i LGBT komunita napříč celým světem.

„Tohle židé přehnali. Izrael si nezaslouží existovat,“ domnívá se John Brown, předseda britského uskupení „Homosexuálové stojí za Palestinou“, který jedním dechem dodal, že do Palestiny se chystá další várka demonstrantů na podporu Palestiny.

„Nikdy nepřestaneme Palestinu podporovat. Nikdy,“ dodal.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je pachuť, která zůstala po selhání Dominika Feriho.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>