Kazma prozradil, co bude s penězi z trezoru.

Kazma prozradil, co bude s penězi z trezoru. Zdroj: instagram, tiktok

Kazma prozradil, co bude s penězi z trezoru.
Kazma prozradil, co bude s penězi z trezoru.
Kazma prozradil, co bude s penězi z trezoru.
Kazma prozradil, co bude s penězi z trezoru.
Lidé, kteří s Kazmou soutěžili, sbírali rozházené miliony po poli.
11
Fotogalerie

Kazma spasitel. Tisíce lidí sbíraly dolary, aby přispěli na charitu. Ozývala se střelba, nářek i radost z charity

Moderátor a influencer Kamil Bartošek, který si nechává říkat Kazma, protože Kamil Bartošek není dostatečně swag jméno, opět a znovu posunul hranice dobrosrdečnosti o kousek dál. „Zázrak na poli u Lysé nad Labem“, tak nazývají média, lidé i církev neskonalý akt dobroty a lidskosti. Kazma zde totiž nechal z kontejneru zavěšeného na vrtulníku vysypat milion dolarů, přičemž ten, kdo dolary sbíral, může přispět na charitu.

Na začátku všeho byl sen. Sen obyčejného kluka z ulice přinést lidem nejen zábavu, ale i dobro. Jak toho dosáhnout? Začít si říkat Kazma, nosit sluneční brýle, nahodit frackovskou image a natáčet promyšlené pranky, kterým posléze dodat dobročinný vibe.

No a potom už jenom stačilo zakončit to velkolepým celovečerním filmem v kinech, udělat tomu marketing jak kráva a navnadit lidi sloganem „v kině to teprve začínám“.

Jedinečný a unikátní film, který z kina přichází do reality, dostal tento víkend dechberoucí rozuzlení.

„Fenomenální, důstojné, světové…“, tak označují znalci i laici zakončení Kazmova filmu v realitě, kdy několik tisíc zoufalců pobíhá po poli a nepříčetně sbírají ze země dolary a rvou je do igelitových tašek Billa. Kazma udělal další Český sen. Akorát bez satiry, zato s charitativní tečkou.

„Když ten milion dolarů nikdo nevyhrál, přemýšleli jsme, co s těmi penězi. Nabízelo se toho hodně, ale my jsme se rozhodli, že je prostě vyhodíme z vrtulníku. To jsem vždycky chtěl udělat. Takový krásný rozmar milionářů. Teď se mi splnil sen. Samozřejmě že kdybych vyhodil peníze jen tak, tak by mi lidi nadávali. Právě proto jsem se rozhodl, stejně jako už tolikrát v minulosti, že tento svůj pubertální rozmar zabalím do charitativního pozlátka. Na každou bankovku jsme nalepili samolepku s QR kódem a každý, kdo dolar najde, může QR kód naskenovat a poslat tak peníze na charitu v částce právě toho dolaru. To je neprůstřelný,“ vysvětloval Kazma, jak zase jednou udělal něco hezkého.

A Kazma to skutečně dokázal. Znovu udělal něco hezkého. Tisíce lidí z celé republiky se sjely na pole u Lysé nad Labem, aby přispěli na charitu.

„Jel jsem sem až z Ostravy. Tři a půl hodiny. Žena zrovna rodí, ale nedá se nic dělat. Charita mě potřebuje. Hodlám nasbírat co nejvíc dolarů a všechno pošlu na charitu,“ usmíval se Radek, který dorazil na pole jen pár minut před tím, než začaly z nebe padat dolary.

„Jsem tu hlavně kvůli té charitě. Ráda pomáhám. Když mi přišel e-mail se zašifrovanou zprávou, všeho jsem nechala, šifrovala, a když jsem došifrovala, spěchala jsem sem. Charita se sama neudělá,“ byla přesvědčena paní Markéta.

Potom už se na obzoru objevil vrtulník s kontejnerem a charita mohla začít.

Jakmile se z kontejneru začaly sypat dolary, tisíce lidí začaly provolávat Kazmovo jméno. Lidé sbírali na charitu jako diví.

„To je můj dolar na charitu, ty krávo,“ obořil se jeden z dárců na jinou dárkyni, která mu přímo pod rukama sebrala dolar na charitu.

„Já jsem ten dolar na charitu viděla dřív, debile,“ nedala se dárkyně.

Nálada davu dárců na poli byla výtečná, leč lokálně možná i trochu nervózní. Přeci jenom šlo o charitu a každý chtěl přispět.

Dobrosrdečnost by se na poli dala krájet. Sem tam zazněly charitativní výstřely, jindy někdo charitativně zaúpěl bolestí. Policie řešila několik charitativních přestupků, jinak vše proběhlo bez problémů.

Po akci se všichni přítomní shodli na tom, že to bylo povedené a že všechny peníze samozřejmě pošlou na charitu.

Kazma to zase jednou dokázal. Natočil zcela průměrný film, který první promítací víkend zbořil kina, vydělal peníze, dal lidem možnost přispět na charitu a hlavně předal lidem poselství. Nezáleží na tom, co si o tobě lidi myslí ani jestli to, co děláš, děláš dobře. Důležité je, že když pošleš lidem e-mail se souřadnicemi, kde vyhodíš z vrtulníku milion dolarů, tak lidi přijedou a budou ty dolary sbírat. Nebo tak něco. To je vlastně jedno. Kazma si chtěl jenom z vrtulníku vyhodit milion dolarů a to se mu povedlo.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou skutečností je ale například plíživá infiltrace islamistů do Evropy.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>