Před návštěvou Miloše Zemana se Viktor Orbán stihl sejít ještě s expremiérem Andrejem Babišem (ANO)

Před návštěvou Miloše Zemana se Viktor Orbán stihl sejít ještě s expremiérem Andrejem Babišem (ANO) Zdroj: Facebook Andreje Babiše

Premiér Andrej Babiš (ANO) přivítal v ČR maďarského předsedu vlády Viktora Orbána (29.9.2021)
Premiér Andrej Babiš (ANO) přivítal v ČR maďarského předsedu vlády Viktora Orbána (29.9.2021)
Premiér Andrej Babiš (ANO) vítá v ČR předsedu maďarské vlády Viktora Orbána (29.9.2021)
Maďarského premiéra Viktora Orbána přijal na návštěvě v ČR český předseda vlády Andrej Babiš (ANO) (29.9.2021)
Maďarského premiéra Viktora Orbána přijal na návštěvě v ČR český předseda vlády Andrej Babiš (ANO) (29.9.2021)
10
Fotogalerie

Žádného Orbána neznám, nikdy jsem o něm neslyšel, tvrdí Babiš po jednání maďarského premiéra s Putinem

Jen pár hodin poté, co se Viktor Orbán sešel s Putinem v Pekingu, kde si kluci popovídali o důležitých věcech a Orbán Putinovi nabídl přátelskou felaci, začali od Orbána v Evropě dávat ruce pryč i ti, kteří se původně holedbali, že je Viktor Orbán jejich přítel.

Andrej Babiš, který se dříve netajil hlubokým přátelstvím s Viktorem Orbánem, se kterým si měli plést navzájem copánky, několikrát měsíčně organizovat přespávačky a o víkendech spolu chodit na „nehty“, po Orbánově setkání s Putinem dělá, že Orbána nezná a nikdy ani neznal.

„Viktor Orbán? Kdo to je? To je nějaký ruský sportovec?“ reagoval Andrej Babiš na dotaz novinářů, co říká na Orbánovu schůzku s Putinem.

Poté, co jeden z novinářů Babišovi zasadil Orbána kontextu a prozradil mu, že to je maďarský předseda vlády a podle jeho vlastních slov i Babišův přítel, přešel Andrej Babiš do konfrontačního módu.

„To je nějaký nesmysl. Fiala je Orbánův kamarád. Já ne. Já o něm dneska slyším poprvé. My jsme dali peníze na výzkum rakoviny a Fiala to stopnul a kvůli Fialovi zemřela teď ta zpěvačka,“ zkušeně Babiš změnil téma.

Když další novinář odmítal přistoupit Babišovi na jeho hru a vrátil se opět k tématu Orbán, začal Babiš chvíli mluvit svou lámanou čechoslovenštinou.

„A co ti naši lidi v Izraeli? Vláda na ně kašle. Nikdo pro ně nezaletí. Polsko, Slovensko, Keňa, Kambodža. Všichni poslali do Izraele repatriační lety, jenom naše vláda pořád nic. Každý den mi píšou stovky našich občanů z Izraele a ptají se mě, kdy pro ně přiletíme. To je smutné, tohleto. My jsme už před dvěma měsíci říkali vládě, ať pošle do Izraele repatriační lety, ale oni nás neposlouchají. Kdy nás už poslechnou?“ postěžoval si Babiš na manýry české vlády.

Potom ještě několikrát pomluvil z nějakého důvodu Kalouska. Když ale doznal, že se tématu Orbán přece jenom nevyhne, zhluboka se nadechl, nasadil vystrašený úsměv a začal všechno uvádět na pravou míru. 

„Já jsem s Orbánem kamarádit nechtěl. To oni mě donutili. On je Orbán nesympatický a zlý člověk. My jsme ale museli v té vé čtyřce nějak fungovat. Bylo to nutné zlo. On se ke mně pořád vtíral. Volal mi, jestli někam nepůjdeme. Posílal mi dopisy a květiny. Co jsem měl dělat? Prostě jsem ho trpěl. Já jsem už tehdy věděl, co je zač. Že to je Putinova podržtaška, ale v rámci zachování vztahů s Maďarskem jsem ho toleroval.

A to, že jsme spolu byli v kině, byla jenom náhoda. Prostě si náhodou koupil lístek na stejný film a ve stejný čas hned vedle mě. Takové náhody se stávají,“ trval si na svém Andrej Babiš, čímž rovněž téma Orbán uzavřel.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou skutečností je ale například válka v Izraeli.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>