Ilustrační kresba

Ilustrační kresba Zdroj: Marek Douša

Rajchl to dokázal! Díky němu se vybralo sto miliónů na Martínka. Kdybych chtěl, vybrala by se miliarda, pochlubil se

Na co sáhne, to se změní ve zlato. Vlastenec, právník, bojovník proti chudobě, mesiáš, spasitel, a hlavně, a to především, prima kluk, Jindřich Rajchl, opět dokázal, nakolik je nepostradatelný a jak moc dokáže v pozitivním smyslu hýbat celou společností.

Tentokrát jen svou přítomností a nepopiratelným charismatem dosáhl toho, že se ve veřejné sbírce podařilo vybrat více než sto miliónů korun na léčbu malého Martínka.

„Jsem moc rád, že se lidé opět semkli a udělali něco hezkého. Když jsem se dozvěděl o této sbírce, kdy bylo potřeba vybrat sto miliónů korun, řekl jsem si: Jindro, s tím musíš něco udělat. To nejde nechat být. No a co myslíte? Něco jsem s tím udělal.

Ve svém živém vysílání na Facebooku, které sledují stovky a někdy i tisíce lidí, jsem se o této sbírce zmínil a pak už to jelo. Strhl jsem doslova lavinu. Po mé zmínce informaci o sbírce začala přebírat média a influenceři, jako třeba Mareš anebo ta Štíbrová. Inspiroval jsem je k tomu, aby byli dobří lidé. Dobří lidé jako já,“ pochlubil se Jindra Rajchl.

„Víte, někdo se prostě narodí pro to, aby dělal veliké věci. Já jsem to štěstí měl. Pětikoalice si nepřála, aby lidé o této sbírce věděli a posílali tam peníze. Oni chtějí, aby lidé posílali peníze na Ukrajinu. Já jsem rád, že se mi podařilo jim tento záměr zhatit a udělat dobrý skutek,“ radoval se Rajchl.

V návaznosti na tento úspěch udělilo hnutí PRO Jindřichu Rajchlovi Cenu Jindřicha Rajchla za neoddiskutovatelný přínos pro rozvoj blaha společnosti. Tuto cenu, jež je určena lidem, kteří se nějakým způsobem zasloužili o zlepšení života v České republice, udělilo hnutí PRO letos úplně poprvé.

„Jsem samozřejmě velmi dojatý a trochu i zaskočený. Nečekal jsem to,“ slzel dojetím Jindřich Rajchl, když z vlastních rukou přebíral Cenu Jindřicha Rajchla za neoddiskutovatelný přínos pro rozvoj blaha společnosti.

„V první řadě bych chtěl poděkovat vám, lidem, kteří jste přispěli na Martínka a kteří kupujete kšiltovky s nápisem PRO. Tahle cena patří tak trochu i vám. Spíš ale patří mně,“ hladil dojetím Jindřich Rajchl Cenu Jindřicha Rajchla, tedy zlatou sošku Jindřicha Rajchla, ve videu na Facebooku, kde živě přenášel ze svého obýváku gala večer předávání Cen Jindřicha Rajchla.

„Já tuto cenu beru nejen jako ocenění mé práce, ale především jako závazek. Závazek, že i nadále budu pokračovat v tom, co dělám.

Když tady teď stojím a dívám se na svou cenu, nutí mě to k zamyšlení. Ano, dokázal jsem spoustu velikých věcí. Demonstrace, kšiltovky s nápisem PRO a teď jsem taky zařídil, že se vybralo na Martínka sto miliónů, ale další veliké úspěchy mám teprve před sebou. Vybrat sto miliónů je hezké, ale kdybych chtěl, tak se vybere miliarda. Sto miliard. Stačí se opět zmínit v mých ostře sledovaných živých vysíláních a dobro se stane doslova samo.“ U toho začal Rajchl vzlykat.

„Velikým se člověk nenarodí. Velikým se stává,“ prozradil Rajchl, který se v ten moment již zalykal štěstím a hladil při tom zlatou sošku Jindřicha Rajchla.

Podle Rajchla nyní celá Česká republika čeká, jaké dobro zase zařídí. Spekuluje se, že zařídí, aby byla inflace nula procent, anebo odstartuje prudké snižování cen energií. Všechno je možné a zároveň nic není nemožné. U Jindřicha Rajchla stoprocentně.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou skutečností ale například je masivní útok radikálů z hnutí Hamás na Izrael.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>