Rusové plánují invazi na Měsíc

Rusové plánují invazi na Měsíc Zdroj: Spoj

Ruský modul Luna-25: Mise skončila neúspěchem, narazil do Měsíce
Ruský modul Luna-25: Mise skončila neúspěchem, narazil do Měsíce
Ruský modul Luna-25: Mise skončila neúspěchem, narazil do Měsíce
Ruský modul Luna-25: Mise skončila neúspěchem, narazil do Měsíce
Ruský modul Luna-25: Mise skončila neúspěchem, narazil do Měsíce
12
Fotogalerie

Rusko se rozhodlo denacifikovat Měsíc. Bombarduje ho lunárními moduly a chystá vojenskou invazi

Ruský lunární modul Luna-25, který narazil do povrchu měsíce a explodoval podle všeho explodovat měl. To, co západní média označila za technické selhání, byl ve skutečnosti plánovaný útok.

„Ano, mohu potvrdit úspěšný zásah nepřátelských stanovišť na Měsíci. Lunární modul Luna-25 úspěšně zasáhl svůj cíl, a sice základní školu na Měsíci, kde naši nepřátelé shromažďovali chemické zbraně a chystali se napadnout Rusko,“ potvrdil kremelský mluvčí Peskov.

„Pan prezident se po dlouhé úvaze rozhodl, že po Ukrajině je potřeba denacifikovat i Měsíc. Museli jsme to udělat dříve, než by Měsíc vstoupil do NATO a zaútočil na nás,“ dodal Peskov. Podle něho chystá Moskva další útoky lunárními moduly na vojenské cíle na Měsíci a v dohledné době dokonce plánuje vojenskou invazi.

„Na Měsíci již operují naše průzkumné jednotky, které připravují půdu pro invazi. Ta začne během několika málo dnů,“ přiznal dokonce sám Putin. Západní zpravodajové jsou z překvapivého kroku Moskvy poněkud zaskočeni.

„Měli jsme za to, že Moskva jenom maskuje selhání toho jejich modulu, který se při přistání vysekal na Měsíci, nicméně ono za tím možná bude něco víc. Ze satelitů namířených na povrch měsíce se k nám dostaly znepokojivé snímky několika desítek mrtvých těl ve vojenských uniformách. Myslíme si, že se skutečně může jednat o avizovaný ruský průzkumný výsadek. V tomto ohledu jsme však zatím poměrně v klidu, jelikož díky sankcím nemá Rusko dostatek techniky k tak velkému kroku. Vždyť průzkumný výsadek neměl žádné skafandry ale jenom šnorchly a potápěčské brýle. To nemohli přežít,“ vysvětloval americký generál Ron White, který má ty nejpřesnější zpravodajské informace.

Odborníci na Rusko tvrdí, že anektováním a bombardováním Měsíce chce Putin jen odvrátit pozornost od neúspěchů na Ukrajině. „Je jasné, že cíle na Ukrajině nebyly dosaženy. Ani zdaleka. Umírají tam desítky tisíc ruských vojáků. Ve velkém je tam ničena ruská technika a po ekonomické stránce kvůli válce Rusko rovněž strádá. Putin potřebuje úspěch a tím je podle mého názoru útok na Měsíc,“ je přesvědčen odborník na Rusko Daniel Matný z institutu Václava Kaluse.

„Zaútočit na Měsíc je pro Putina jediný logický krok. Měsíc se nebude bránit, a hlavně co je důležité, Západ nebude Měsíci posílat zbraně. Očekávám v první fázi několik dnů nebo týdnů intenzivní bombardování Měsíce lunárními moduly, načež přijde plnohodnotná invaze. V tomto případě je dobytí Měsíce do pěti dnů poměrně pravděpodobné. Pokud tedy Rusko někde sežene pro své vojáky skafandry,“ je přesvědčen Daniel Matný.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Smutnou skutečností ale například je návrat gurua Járy do Česka.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>