Vladimir Putin na návštěvě Dagestánu (28. 6. 2023).

Vladimir Putin na návštěvě Dagestánu (28. 6. 2023). Zdroj: Reuters

Vladimir Putin na návštěvě Dagestánu (28. 6. 2023).
Vladimir Putin na návštěvě Dagestánu (28. 6. 2023).
Vladimir Putin na návštěvě Dagestánu (28. 6. 2023).
Vladimir Putin na návštěvě Dagestánu (28. 6. 2023).
Vladimir Putin na návštěvě Dagestánu (28. 6. 2023).
9
Fotogalerie

Pokud Švédsko vstoupí do NATO, něco si udělám, vyhrožuje celému světu Putin

Možnost přijetí Švédska do NATO nenechává v klidu přední představitele Ruska. Mluvčí Kremlu Dmitrij Peskov v takovém případě nevyloučil drtivou odplatu, což on nevylučuje nikdy.Od začátku války na Ukrajině, kdykoliv Západ podnikne kroky proti Rusku, Peskov přispěchá s výhružkou, že nevylučuje drtivou odplatu.

„Dodáte Ukrajině tanky? Přijde drtivá odplata.“

„Dodáte Ukrajině střely dlouhého doletu? Přijde drtivá odplata.“

„Zasáhne byť jen jedna z vašich zbraní území Ruska? Přijde drtivá odplata.“

„Vstoupí Finsko do NATO? Přijde drtivá odplata.“

Těch výhrůžek a překročení pomyslných červených linií bylo už hodně a dosud žádná drtivá odplata nepřišla. Drtivých výhrůžek ale přišlo mnoho a nelze vyloučit podobnou rétoriku i do budoucna.

„Pošlete na Ukrajinu svoji armádu? Přijde drtivá odplata.“

„Překročí vaše armáda na Ukrajině hranici Ruska? Přijde drtivá odplata.“

„Potáhne vaše armáda na Moskvu? Přijde drtivá odplata.“

„Vtrhnou vaši vojáci do Kremlu? Přijde drtivá odplata.“

„Obsadí vaše armáda Moskvu a zajme Putina? Přijde drtivá odplata.“

„Svléknou vaši vojáci v obsazené Moskvě Putina do naha, namažou ho vazelínou, strčí mu do zadku živého tučňáka a donutí ho žonglovat? Přijde drtivá odplata…“

Pokud vynecháme Peskova, jehož pracovní náplň se za poslední rok a půl smrskla jenom na to, že ubezpečuje celý svět, že je Putin v práci a že za cokoliv přijde drtivá odplata, tak případný vstup Švédska do NATO natolik vyděsil prezidenta Putina, že se do celé situace vložil osobně a na toto téma pronesl na kamery výhružnou řeč.

„Jestli se to stane, ta věc, tak se nebudu zdráhat sáhnout si na život. Přesně, je to tak. Něco si udělám. A bude to vaše vina. Vy budete mít na rukou moji krev. Že vám není hanba, Západe. Já chci vstoupit do dějin jako velikán, který rozšířil Rusko, a vy mi neustále házíte klacky pod nohy. Já toho přeci tolik nechci. Jenom Ukrajinu a pak třeba ještě Pobaltí nebo tak. To mi to nemůžete nechat dopřát?“ plakal Putin.

„Já nechci mít kolem hranic NATO. Takhle jsem si to nepředstavoval. Zamyslete se nad sebou. Já už opravdu nevím jak dál. Berte to jako apel. Opravdu nežertuju. Jestli vstoupí Švédsko do NATO, tak se oběsím,“ vyhrožoval Putin.

Zatímco odborníci předpokládají, že v případě vstupu Švédska do NATO Putin demonstrativně oběsí některého ze svých dvojníků, tak Peskov bezprostředně po výstupu Putina prohlásil, že pokud se Putin oběsí, přijde drtivá odplata.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Summit NATO ve Vilniusu je však skutečností.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>