Přechod Aržano, bosensko-chorvatská hranice.

Přechod Aržano, bosensko-chorvatská hranice. Zdroj: Petr Vilgus (CC BY-SA 4.0)

Chorvatské město Trogir.
Národní park Kornati.
Dovolená v Chorvatsku: Řada Čechů se tam opět vydá autem
Písečná pláž v zátoce Slanica na ostrově Murter
Rovinj
11
Fotogalerie

Čechoslováci nadávají, že je na jejich československé občanky nechtějí pustit do Chorvatska

Českoslovenští občané, kteří se rozhodli, že neuznávají Českou republiku a že oni žijí v Československu, nemají aktuálně na růžích ustláno. Jejich svévolně vydávané československé občanské průkazy z nějakého důvodu nechtějí nikde uznat a z toho pro ně plyne řada problémů.

„Já jsem hrdý Čechoslovák. Neuznávám Českou republiku. Neuzavřel jsem s Českou republikou žádnou smlouvu, a nejsem tak vůči ní v žádném právním vztahu a ani její zákony se mě netýkají. Mě se týkají jenom československé zákony. Za patnáct stovek jsem si nechal vyhotovit československý občanský průkaz, kterým se legitimuju,“ obeznámil svět se svou situací Radim Čermák, Čechoslovák a úspěšný sběratel exekucí.

„Česká republika nám Čechoslovákům ale záměrně hází klacky pod nohy, protože se nás bojí. Chtěl jsem si v bance vybrat peníze a na přepážce předložil svůj československý občanský průkaz. Paní za přepážkou mi oznámila, že tento průkaz je neplatný a že chce opravdovou občanku. Odvětil jsem jí, že tohle je opravdová a legální občanka. I tak mi peníze z účtu odmítla vydat. Tak to ne. Ztropil jsem jim tam takový virvál, až musela přijet zásahovka s gumovými projektily, aby mě zpacifikovala. Česká republika mi ukradla peníze. Jako občan Československa se budu soudit,“ dodal pan Čermák, který podal trestní oznámení na neznámého pachatele na ústředí československého soudu, který vede soudce Pavel Zítko.

„Ve zkráceném řízení jsme vynesli rozsudek nad Českou republikou, která je nyní povinna proplatit panu Čermákovi nejen jeho peníze, ale i peníze za duševní újmu,“ vysvětlil soudce československého soudu Pavel Zítko, který dodal, že peníze za duševní újmu budou opravdu veliké, protože žalující strana vykazuje téměř nezměřitelnou duševní újmu. Jedním slovem však dodal, že žalující strana byla duševně ujmutá již od narození.

Redakce Reflexu se zeptala právníka Jana Molnára, nakolik je rozhodnutí československého soudu a soudce Pavla Zítka pro českou justici závazné. Místo odpovědi se pan Molnár pouze dvě minuty v kuse nahlas smál.

Soudce Pavel Zítko se však hodlal z nějakého důvodu odvolat v Haagu, pročež se jako vyslanec Československa hodlal na místo vydat osobně, ale na letišti ho po předložení československého občanského průkazu poslali domů.

„Skandál, tohleto. Takhle jednat se zástupcem justice,“ lamentoval Zítko, který si alespoň spravil chuť tím, že na letišti několika zahraničním turistům prodal svůj filtr na vodu za dvacet tisíc korun.

Ostatně s vycestováním Čechoslováků do zahraničí na československou občanku mají občané Československa značné potíže. Hlavně v době blížících se dovolených to může být  veliký problém.

„Máme zprávy, že naše československé občany v zahraničí nechtějí. I když předloží platný československý občanský průkaz, bývají posláni zpět domů. S tímhle se musí něco udělat, protože takhle by to dál nešlo. Naši lidé se těší na dovolenou do Chorvatska a oni je vracejí zpět. Je to jasná diskriminace nás Čechoslováků a já osobně to hodlám řešit,“ oznámila prezidentka Československa Jana Peterková, která hodlá jet osobně do Chorvatska a tam vylomit pár dveří a pak si lehnout na zem. Pokud k cestě použije svůj československý občanský průkaz, je velmi pravděpodobné, že nikam nepojede.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je radikalizace a vyhorožování násilím od příznivců Jindřicha Rajchla.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete zakoupit a poslechnout v našem Ikiosku >>>