ČSSD s novým názvem a logem láme politické rekordy. Hvězdou sjezdu byl Škromach v bazénku

ČSSD s novým názvem a logem láme politické rekordy. Hvězdou sjezdu byl Škromach v bazénku Zdroj: koláž reflex.cz

ČSSD s novým názvem a logem láme politické rekordy. Hvězdou sjezdu byl Škromach v bazénku

Na sjezdu ČSSD odstartovala strana dechberoucí revoluci. Staronový předseda Michal Šmarda, který v průzkumu oblíbenosti nedávno potvrdil svůj tah na branku a dokázal, že je oblíbenější než průjem v autobusu, nejprve obhájil své předsednictví ve straně, načež představil zásadní změny, které povedou k výhře v dalších parlamentních volbách.

Ačkoliv výsledky průzkumu o oblíbenosti Michala Šmardy budí pochybnosti, protože devadesát osm procent dotázaných tvrdilo, že neví, kdo to je Michal Šmarda, a ta zbylá dvě procenta byli respondenti z řad Šmardových příbuzných, i tak drží silný mandát nejen uvnitř strany, ale i v očích voličů sociálních demokratů. V očích všech šesti voličů.

Bezprostředně po vyhlášení výsledků hlasování, kdy bylo jasné, že Šmarda svůj post obhájil, staronový předseda v černém roláku vystoupil na pódium, aby představil změny.

„ČSSD mění název. Už to nebude ČSSD, ale sociální demokracie,“ vypustil hned v úvodu bombu. V ten moment se sálem ozval mohutný jásot. Delegáti plakali a jedna z přítomných dam z radosti předčasně porodila.

Šmarda jako zkušený řečník nechal pauzu na aplaus a mexickou vlnu, načež pokračoval.

„A tady představuju nové logo. Je to gilotina a v ní nápis SOC DEM,“ ukazoval Šmarda nový znak na plátně za ním. „To je kurva nářez jak hovado,“ zaznívalo z davu křepčících delegátů. Tentokrát z euforie předčasně porodily všechny delegátky, a to včetně těch po přechodu.

V ten moment se Šmarda, který byl očividně celou dobu zavěšen na lanech, vznesl do vzduchu a chvíli poletoval nad davem, lidé vyskakovali, aby se pokusili svého boha dotknout. Jakmile Šmarda opět přistál na pódiu, pokračoval.

„Ale naším novým logem za padesát milionů korun to nekončí, přátelé. Kdeže. To je teprve začátek. S novým názvem a logem dobudeme znovu celou republiku. Podmaníme si obyvatele a nastolíme nový řád. Řád sociální demokracie. Doba, kdy se sociální demokraté krčili ve stínu ostatních stran, pominula. S novým názvem a logem podle průzkumu máme aktuálně čtyřicet procent a číslo neustále roste. Bez falešné skromnosti vám říkám, že já jsem budoucí premiér a možná i prezident,“ začal si Šmarda tleskat. Zbytek sálu se připojil k němu a začal zpívat českou hymnu.

„Ale ani to není všechno,“ zakřičel Šmarda. Sál okamžitě ztichl. Nikdo napětím ani nedutal. „Mám pro vás Zdeňka Škromacha v bazénku,“ zakřičel Šmarda do ticha. V ten moment padly poslední zábrany a delegáti začali doslova a do písmene hulákat blahem a rvát si oblečení.

Eunuchové v bederních rouškách totiž na pódium právě přinášeli nafukovací bazén s vodou, ve kterém seděl nahoře bez Zdeněk Škromach. Ten se v bazénku na pódiu koupal několik hodin a delegáti to milovali. Sjezd sociální demokracie tak skončil naprostým úspěchem. Jestli skončí naprostým úspěchem sociální demokracie i ve volbách, ukáže až čas. Našlápnuto má ale náramně. Změna loga a názvu byl politický majstrštyk hodný snad jedině sociálních demokratů.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například jsou ideové války ve společnosti.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>