Jan Zahradil je poslancem Evropského parlamentu za ODS

Jan Zahradil je poslancem Evropského parlamentu za ODS Zdroj: Tomeš Michael

Jan Zahradil je poslancem Evropského parlamentu za ODS
Jan Zahradil je poslancem Evropského parlamentu za ODS
Jan Zahradil je poslancem Evropského parlamentu za ODS
Jan Zahradil je poslancem Evropského parlamentu za ODS
Ideová konference ODS: Jan Zahradil (13.5.2023)
7
Fotogalerie

Jan Zahradil na tiskové konferenci oznámil, že v europarlamentu končí. Nikoho to nezajímalo

Europoslanec Jan Zahradil na velkolepé tiskové konferenci oznámil, že jako předseda poslaneckého klubu ODS končí v europarlamentu. Mandát už příští rok nebude obhajovat. Bohužel pro Jana Zahradila, který si dal s tiskovou konferencí velkou práci, to nikoho nezajímalo. Dorazila jen hrstka novinářů, a to hlavně kvůli jídlu zadarmo.

„Bude to velkolepá tisková konference, kde se novináři a občané dozví opravdovou nefalšovanou bombu, která zatřese celým politickým světem. Dva týdny na té tiskovce pracuju. Zajistil jsem občerstvení, kvalitní osvětlení a doprovodný program. Bude to důstojné,“ prozradil před pár dny Zahradil, který hodlal po tiskové konferenci vstoupit do dějin.

Bohužel pro něj a dějiny samotná tisková konference nevzbudila takový zájem, jaký čekal. Ani ona avizovaná nefalšovaná bomba nerezonovala ve společnosti tak moc, jak by si jistě Zahradil přál.

„Udělal jsem toho pro Českou republiku hodně. Víc než jiní. Teď je ale už čas trochu zpomalit. Jelikož se má odcházet na vrcholu, oznamuji, že v příštích volbách již do europarlamentu kandidovat nebudu. Dám prostor jiným. Jsem týmový hráč,“ zatleskal si týmový hráč Zahradil před téměř prázdným sálem na tiskové konferenci, načež dal všem přítomným dvě minuty, aby danou zprávu zpracovali a zkrotili své emoce, které v nich tato informace vzbudila.

„Řízky nebudou? Měly tady být řízky,“ zeptal se jeden ze tří přítomných novinářů, který si s sebou přinesl krabici na řízky zdarma.

„Řízky nebudou,“ zklamal novináře Zahradil.

„To je tiskovka úplně na hovno,“ povzdechl si novinář, který nespokojeně hrnul do krabice alespoň chlebíčky s vajíčkem a šunkou.

„Ty vole, europoslanec s platem čtvrt míče za rok a takhle škudlí na cateringu,“ mumlal si pod vousy nespokojený novinář.

„Jak už jsem říkal, v europarlamentu končím,“ připomněl záhy Zahradil v očekávání hlasitého povzdechu přítomných říznutého zoufalým mlácením pěstmi o zem a provoláváním próóóč.

Kromě chuchvalce roští ve tvaru koule, který místností prohnal mírný vánek jako na divokém západě, se však nic jiného nestalo.

Zahradil tak následně připomněl, že opravdu v europarlamentu končí, ale kromě toho, že jeden z novinářů si sbalil do batohu kromě chlebíčků i celý kávovar, to opět nemělo žádnou odezvu.

„Honzo, už jdi domů,“ vyzval Zahradila přítomný člen ODS, který ze zvědavosti dorazil do sálu, aby byl svědkem toho, jak se tvoří české dějiny.

„Já opravdu končím v europarlamentu,“ začal vykřikovat Zahradil a celý zbrunátněl. V ten moment opustil tiskovou konferenci další ze dvou doposud přítomných novinářů.

„Slyšíte mě? Končím v europarlamentu. Kde je Nova? Kde je Václav Moravec? Kde je DVTV? Je to konec jedné éry. Slyšíte? Proč tady nikdo není? Proč to nikoho nezajímá?“ zalykal se Zahradil, který při tom vztekle kopal do řečnického pultíku.

„Pojď, Honzo, půjdeme. Už je čas,“ vzal Jana Zahradila přítomný premiér Petr Fiala kolem ramen a něžně jej odvedl z pódia.

„Já fakt končím,“ vykřikoval Zahradil.

„My víme, Honzo. My víme,“ chlácholil Zahradila Fiala, když ho kamarádsky odváděl z již prázdného sálu.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například jsou ideové války ve společnosti.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>