Petr Pavel

Petr Pavel Zdroj: Blesk/Tonda Tran

Petr Pavel v debatě na ČT (22. 1. 2023)
Petr Pavel v debatě na ČT (22. 1. 2023)
Petr Pavel v prezidentské debatě na ČT (22. 1. 2023)
Petr Pavel v prezidentské debatě na ČT (22. 1. 2023)
Prezidentská debata na ČT. Na snímku Petr Pavel a Andrej Babiš (22. 1. 2023)
11
Fotogalerie

Pavel nosí slipy, odhalil Babiš na mimořádné tiskové konferenci. Pavel tak přišel o většinu voličů

Čekalo se, jestli něco takové přijde, a ono to opravdu přišlo. Veřejnost i novináři spekulovali, jestli má Andrej Babiš na závěr své kampaně nějakou bombu, která by všechno rozhodla, a ono se ukázalo, že ano. Na pondělí dopoledne svolal Andrej Babiš mimořádnou tiskovou konferenci, na které odhalí šokoující informace o svém protivníkovi, jak předem avizoval.

„Dobrý den, dámy a pánové. Svolal jsem tuto mimořádnou tiskovou konferenci, abych sdělil veřejnosti závažné zjištění. Ačkoliv jsem předem avizoval, že povedu slušnou kampaň a budu hodný a usměvavý, pro tentokrát musím udělat výjimku. Občané si zaslouží vědět pravdu. Je to ve prospěch České republiky. Musím vám všem oznámit, že generál Petr Pavel nosí slipy. Opravdu chcete prezidenta, který nosí slipy? Slipy nejsou státotvorné. Slipy jsou zlo. Slipy jsou válka. Slipy jsou inflace. Petr Fiala nosí slipy a vidíte, kam naši zemi zavedl?“ zrudl vzteky Andrej Babiš, načež si sundal kalhoty a vystavil na odiv své výstavní trenýrky v barvách trikolory.

„Tohle je spodní prádlo hlavy státu. Ne, žádné nevzhledné ušmudlané slipy, ale majestnání trenýrky,“ kasal se Babiš.

Zpráva, že Pavel nosí slipy, okamžitě obletěla republiku.

„Ne, nevěřím. To nemůže být pravda. Jak se to mohlo stát? To mění úplně všechno. Celý můj život se mi zhroutil,“ naříkal pan Kamil z Brna, který v prvním kole volil generála Pavla a hodlal mu to tam hodit i ve druhém kole, nicméně po tomto skandálním odhalení prý k volbám vůbec nepůjde.

„Buď tam je hajzl, mafián, podvodník a lhář, anebo chlap, který nosí slipy. Nemám koho volit. Nemůžu nikoho z nich podpořit,“ plakal pan Kamil.

Po odhalení, že Pavel nosí slipy, se ho zřekla i řada osobností včetně jeho podporovatelů z řad neúspěšných prezidentských kandidátů z prvního kola.

„Mně na tom chlapovi bylo od začátku něco divného. Říkala jsem si ale, že v porovnání s Babišem je to lepší volba. Dokonce jsem ho veřejně podpořila do druhého kola. Byla to chyba a beru to zpět. Stahuju svou podporu Petru Pavlovi z důvodu, že nosí slipy,“ zveřejnila své prohlášení Danuše Nerudová.

Stejně jako ona i ostatní neúspěšní kandidáti z prvního kola stahují své podpory generála Pavla.

Ten nařčení, že nosí slipy, nijak nevyvrátil.

„Ano, nosím slipy. Nesnáším, když mi koule jen tak bimbají v trenýrkách. Nevím, co je na tom špatného. Současný prezident nosí pleny, takže prezident ve slipech je krok kupředu,“ nechápe generál Pavel.

Tím, že veřejně přiznal, že nechápe, proč by prezident nemohl nosit slipy, přilil další oheň do ohně a dokázal, že on opravdu nemůže být prezident.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Babišovy lži v kampani před druhým kolem prezidenstké volby jsou však skutečností.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>