Jaroslav Foldyna (ČSSD) a Andrej Babiš (ANO) v červnu 2019 při jednání o důvěře vládě

Jaroslav Foldyna (ČSSD) a Andrej Babiš (ANO) v červnu 2019 při jednání o důvěře vládě Zdroj: Foto Blesk - Alexandr malachovský

Jaroslav Foldyna na sjezdu ČSSD s prasklou žilkou v oku (1.3.2019)
Jaroslav Foldyna na sjezdu ČSSD v Hradci Králové
Sjezd ČSSD v Hradci Králové: Dramaticky gestikulující Jaroslav Foldyna (1.3.2019)
Volební sjezd ČSSD: Jaroslav Foldyna
Sjezd ČSSD v Hradci Králové: Jaroslav Foldyna (1.3.2019)
21
Fotogalerie

Šel jsem tam na záchod. Foldyna vysvětluje, proč byl během voleb u Babiše doma

Poslanec Foldyna, který se proslavil hlavně tím, že by se děsně moc chtěl stát členem ruského motorkářského gangu Nočních vlků, ale bohužel pro něj mezi sebe neberou homosexuály, byl v době prezidentských voleb spatřen, jak odchází z domu Andreje Babiše, tváří se spokojeně, a dokonce si prozpěvuje do kroku. Přítomnost poslance SPD v domě prezidentského kandidáta Andreje Babiše v době, kdy bylo jisté, že se Babiš dostane do druhého kola, vyvolávala řadu otázek a spekulací.

Proč byl poslanec SPD jednat s Babišem, když SPD měla sama svého kandidáta? Byl tam Foldyna jednat o tom, za jakých podmínek podpoří SPD Babiše ve druhém kole? Nebo za jakých podmínek podpoří Foldyna Babiše? Nebyl mu Foldyna oznámit, že ho Bašta odvolal? Teorií i možností byla spousta. Konec spekulacím však učinil sám poslanec Foldyna, který situaci uvedl na pravou míru.

„Byl jsem u pana Babiše kadit,“ objasnil poslanec Foldyna vznikající mediální aféru.

„Včera k večeři jsem měl bůček na cibulce a ráno vypil asi tři litry kafe a k tomu si dal slaninu. Celý den to ve mně vřelo a bublalo. Když jsem jel zrovna kolem domu pana Babiše, už to nešlo vydržet. Jelikož se osobně známe a máme se navzájem tak nějak oťukaný, věděl jsem, že si u nich doma můžu odskočit. Paní Monika byla úžasná. Vyslechla si mě, chápavě pokývala hlavou a pustila mě k nim na záchod. Pan Babiš mě empaticky poplácal po zádech a osobně mi přinesl na záchod i toaletní papír. Všechno proběhlo bezproblémově a přesně tak, jak to proběhnout mělo. Když jsem skončil, slušně jsem poděkoval, pochválil paní Babišové výzdobu domu i samotný záchod, ze slušnosti si nechal nabídnout pár chlebíčků z lednice a pak jsem zase v klidu a spokojeně odešel do auta. Není třeba za tím hledat žádnou vědu ani žádný komplot. Prostě jenom obyčejný lidský příběh o lidských potřebách,“ usmíval se vyprázdněný Foldyna.

Jeho teorii potvrdil posléze i sám Andrej Babiš.

„Pan Foldyna se byl u nás pouze vykadit. Zazvonil, vtrhl dovnitř ani nepozdravil. Potom nám zadělal celý záchod, že jsme museli zavolat profesionály, aby to tam uvedli do původního stavu. Při odchodu si vzal ještě bez dovolení celý tác chlebíčků, co jsme měli připravené večer na oslavu do štábu, a odešel. Opět bez pozdravu. Prostě klasický Foldyna. Skutečně jsme spolu nejednali o nějaké podpoře ani o ničem takovém. Prostě se byl u mě jen vysrat.“

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností je ale blížící se druhé kolo prezidentských voleb.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>