Prezident Miloš Zeman.

Prezident Miloš Zeman. Zdroj: Blesk:Foto : Czech News Center / Rusinova Maria

Po posledním Zemanově proslovu byl prezident vrácen do krabice a uložen do sklepa. Už napořád

Tak a je to tu. Poslední vystoupení prezidenta Miloše Zemana je za námi. Vánoční poselství si v televizi odvyprávěl a tím to pro něho skončilo. Už nic víc se od něj nečeká. Už nic víc od něj nikdo nechce. Jeho funkce byla završena a jeho poslání skončilo.

Prezident Miloš Zeman svým posledním proslovem došel do cíle a nyní již není potřeba. „Pan prezident byl neprodleně po vystoupení v televizi odstrojen a uložen zpět do krabice. Krabice s panem prezidentem byla posléze přemístěna do Hradního sklepa, kde má prezident svojí samostatnou poličku,“ potvrdil mluvčí Jiří Ovčáček.

„Ve své místnosti ve sklepě s kontrolovanou teplotou pan prezident v krabici setrvával již několik let. Pokaždé, když si ho republika žádala, byl přiveden zpět k životu, oblečen, napojen na přístroje a vyslán nahoru mezi živé, aby se ujal funkce prezidenta a něco udělal. Za ty roky jsme to měli všichni zmáknutý. Tým oživovatelů se neustále zlepšoval a ve vrcholné formě jsme byli schopni pana prezidenta oživit do dvou dnů,“ pochlubil se Jiří Ovčáček.

„Nyní již nebude potřeba pana prezidenta oživovat. Pan prezident už má takzvaně splněno. Jako vždy po jeho vystoupení jsme ho odpojili od podpůrných přístrojů, motorů a dynam, odstrojili ho, ostříkali hadicí, usušili, vložili do krabice, a krabici uložili ve sklepě do jeho poličky. Na rozdíl od dřívější doby nyní nikdo nepočítá s tím, že by pana prezidenta přivedl zpět k životu. Monitory tělesných funkcí jsme tedy vypnuli a necháváme to na přírodě,“ přiznal Jiří Ovčáček.

Podle odpborníků, pokud bude Zemanův stav takzvaně ponechán na přírodě, počítáme jeho konec spíš v hodinách než ve dnech. Jestliže by byl Zeman od přístrojů odpojen za úplňku, ještě by tu byla šance, že se promění ve vlkodlaka.

Nový prezident tak bude před velikou výzvou. Bude se muset rozhodnout, co udělat se starým prezidentem, kterého má ve sklepě v krabici. Nikdo nemůže počítat s tím, že by si po skončení mandátu Zemana vzal s sebou domů. Mynář si z Hradu vezme maximálně stříbrné příbory a měděné dráty, které vytrhá na Hradě a v Lánech ze zdi.

Nejedlý s sebou na útěku před zákonem rozhodně nebude tahat polomrtvého dědka a Jiří Ovčáček má nyní novou rodinu. Je velmi nepravděpodobné, že by mu manželka doma tolerovala, kdyby si dotáhl starého senilního chlapa. I když by si to Jiří Ovčáček moc přál. Je tak nepravděpodobné, že by se o ostatky Zemana ve sklepě někdo postaral. Tím pádem tento nevděčný úkol připadne na novou hlavu státu.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou je, že Zeman letos pronesl svůj poslední vánoční projev.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>