Prezident Zeman a Miloš Balák (vlevo) během otevření opravené brány Lánské obory (13.6.2022)

Prezident Zeman a Miloš Balák (vlevo) během otevření opravené brány Lánské obory (13.6.2022) Zdroj: Prezident Zeman a Miloš Balák (vlevo) během otevření opravené brány Lánské obory (13.6.2022)

Prezident Zeman se účastnil slavnostního otevření opravené brány Lánské obory (13.6.2022)
Prezident Zeman se účastnil slavnostního otevření opravené brány Lánské obory (13.6.2022)
Prezident Zeman se účastnil slavnostního otevření opravené brány Lánské obory (13.6.2022)
Ivana Zemanová, první dáma
Zeman jmenoval viceguvernérkou ČNB Zamrazilovou a členy rady Fraita a Kubelkovou
10
Fotogalerie

Zeman na kroužku vyrábění přestřihl dětskými nůžkami stuhu při slavnostním otevření brány v Lánech

Prezident Miloš Zeman je v poslední době velmi zaneprázdněný prezident. Do jeho náročného programu,  jako je jít po „O“ spinkat, sledování Kouzelné školky nebo každodenního ranního rituálu oživování mrtvé hlavy státu za pomocí šamana a koupele krve z panice (Jiřího Ovčáčka – poznámka redakce), se toho už moc nevejde.

Například se díky svému náročnému programu neúčastnil pietního aktu v Lidicích. Slavnostní otevření rekonstruované brány v Lánech si však nemohl nechat ujít.

„Pan prezident je velmi vytížený muž. Na svá bedra si toho bere moc. My se mu snažíme namluvit, aby trochu ubral, ale on bere svou funkci vážně a dře a dře. Když se ale dozvěděl, že se bude slavnostně otevírat nově rekonstruovaná brána v Lánech, nemohl u toho chybět.

V rámci jeho kroužku vyrábění, kdy si vždycky jednou týdně s ostatními dětmi za dohledu paní vychovatelky vyrábí z papíru, pastelek a izolepy různé předměty, se nám podařilo jeho přání zúčastnit se slavnostního otevření brány v Lánech splnit,“ vysvětloval prezidentův mluvčí Jiří Ovčáček.

„Pan prezident slavnostně přestřihl stuhu, kterou jsme před bránu instalovali. Podle paní vychovatelky ještě není pan prezident připraven zacházet s ostrými nůžkami pro dospělé, takže stuhu pižlal deset minut dětskými nůžkami ve tvaru Mickeyho Mouse, které má pan prezident tuze rád,“ vyprávěl Jiří Ovčáček průběh slavnostní události.

Slavnostní přepižlání stuhy u nově zrekonstruované brány v Lánech byl po dlouhé době opět veliký úspěch prezidenta Zemana.

„Byl to od začátku jeho vysněný projekt. Pan prezident chtěl mít vždycky nějaký svůj odkaz. Na rekonstrukci brány v Lánech se v poslední době hodně upnul. Dokonce kvůli tomu omilostnil Miloše Baláka, který byl do rekonstrukce zapojený a bez něho by to nešlo.

Měla to být událost světového formátu. Pan prezident pozval k slavnostnímu otevření většinu světových státníků. Měl přijet americký prezident Biden. Putina jsme mu rozmluvili, i když o něho děsně moc stál. Samozřejmě, že jsme obeslali státníky z celé Evropy i z Číny, ale nikdo nepřijel. Pan prezident byl trochu zklamaný, že nikdo nepřijel, ale za chvíli zapomněl, kdo je a co tady dělá, a začal plakat, že se bojí, takže to po této stránce dopadlo dobře,“ tvrdí zdroj blízký Hradu, který si nepřál být jmenován.

Slavnostní otevření brány v Lánech za účasti prezidenta je tedy za námi a nám nezbývá než spekulovat, jaké státnické povinnosti se chopí pan prezident příště. Pokud se tedy ještě nějaké povinnosti zhostí. Při stávajícím tempu jeho úřadování to vypadá, že veřejnost pana prezidenta příště uvidí až v otevřené rakvi.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že náměstek pražského primátora skončil po razii na magistrátu v poutech.

Video placeholde
Policie vede zadrženého Petra Hlubučka (15. června 2022). • Aktu.cz

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>