Americký prezident Joe Biden (14.3.2022)

Americký prezident Joe Biden (14.3.2022) Zdroj: Reuters

Bidenovi krachuje letní dovolená. Rusko mu zakázalo vstup do země

S nečekanou nepříjemností se musí potýkat americký prezident Joe Biden. Moskva jako odvetu za sankce zakázala jemu a dalším Američanům vstup na území Ruska. To je pro amerického prezidenta čára přes rozpočet.

„Proč? Proč zrovna když se blíží léto? Měl jsem v plánu jet na dovolenou do Jakutska. Mám tam letní slum na předměstí. V létě je tam krásně. Bláto, rezavá voda z vodovodu plná usazenin, hlad, nemoci a všichni tam jsou od rána do večera na plech. V letních měsících tam bývá i dvacet stupňů a přes noc jde teplota k nule, takže lidé, co na ulicích zemřeli hlady nebo na bídu a ohlodávají je tam potulné smečky psů, nebývají ani tolik cítit,“ bědoval Joe Biden bezprostředně poté, co se dozvěděl, že má zkažené léto.

„Mám to tam rád. Jezdil jsem tam každé léto. Sebrali jsme se celá parta a jeli si to tam užít. Občas někoho rozsápal medvěd a před třemi lety se několik z nás potýkalo s leprou, která se v tamní oblasti vymkla kontrole,“ vzpomíná Biden na letní zážitky z Ruska, které mu jsou letos zapovězeny.

„Nikdo z místních neuměl číst ani psát a v obchodech jsme platili korálky nebo kůží z vyder. Byly to hezké časy. Večer, pokud jsme se zrovna nepotýkali s chorobou, hladem anebo nás nikdo neokrádal, jsme nad ohněm opékali řepu a vždycky jednou za týden v pátek večer se všichni sešli na náměstí na slavnostním rozsvícením obecní žárovky. Na tu slávu se sešla půlka města, grilovali se psi nebo kočky a mělo to svou neopakovatelnou atmosféru. Tomu je teď konec,“ rozplakal se Joe Biden.

„Teď opravdu nevím, co bude. Celé léto mám zkažené. Ať Putin shnije v pekle za to, co mi udělal. Teď mi nezbyde než jet na dovolenou někam do Miami nebo na Havaj. Jak já k tomu přijdu? Za co jsem si to zasloužil?“ vzlykal Joe Biden.

Americký prezident však není jediným, komu byl vstup do Ruska zapovězen, a bylo mu tak překaženo krásné léto.

Mezi nešťastníky, kteří budou ochuzeni o krásné prázdniny v Rusku, se řadí i herec Morgan Freeman, o kterém se ví, že rád trávil léto v pronajaté chatrči v Železnogorsku, kde rád vyměšoval do kyblíku a na uhašení žízně si převařoval vodu z potoka.

„Tahle válka má vliv na nás všechny. Diktátorský režim vraha Putina mi znemožnil trávit léto ve své milované chatrči v Železnogorsku, kam jsem jezdil vždy na začátku tamního období hladu. Ačkoliv období hladu trvá v oblasti po celý rok, srpen je opravdu nádherný. Lidé jsou bledí a apatičtí. Jsou vděční za kus prošlé konzervy. Zrovna vloni mi připojili do chatrče vodu. Sice byla kontaminovaná a tekla jenom brzo ráno, ale i to stačilo ke štěstí. Bylo to tam kouzelné. Je mi líto, že letos budu muset trávit dovolenou v Karibiku,“ povzdechl si Morgan Freeman, který věří, že až válka skončí, bude mu umožněno opět vycestovat do Ruska.

„Chtěl bych ve své chatrči vybudovat střechu,“ plánuje Freeman poválečnou budoucnost svého letoviska.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že sankce nejsou žádná legrace...

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>