Santa Claus bude při každém doručení dárku poklekávat na podporu Black lives matter. Hrozí, že tak nestihne doručit všechny dárky

Santa Claus bude při každém doručení dárku poklekávat na podporu Black lives matter. Hrozí, že tak nestihne doručit všechny dárky Zdroj: Profimedia.cz

Santa Claus bude při každém doručení dárku poklekávat na podporu BLM. Hrozí, že tak nestihne všechny doručit

S nečekaným problémem se potýkají v USA. Díky tomu, že se Santa Claus připojil k hnutí Black lives matter a při každém doručení dárku poklekne, zcela vážně hrozí, že nestihne doručit všechny dárky.

„Pan Claus drží prst na tepu doby a problémy Afroameričanů mu nejsou cizí. Je si vědom historické křivdy, kterou páchali a stále páchají bílí na barevných, byť v současnosti v mnohem menším měřítku. Z toho důvodu mu přijde zcela logické, že i on se přidává k hnutí Black lives matter a při doručení dárku poklekne. V každé domácnosti. V každém domě, před každý krbem, při každém položení dárku pod stromeček. Vždy poklekne a přiloží si dlaň k srdci, aby vyslal signál, že soucítí s údělem Afroameričanů a že je chápe,“ tvrdí tiskový mluvčí Santa Clause Eric Sanchez.

„Pokleknutí je v dnešní době nutná samozřejmost. Santa Claus rovněž v rámci hnutí přislíbil, že tmavé děti dostanou více dárků. Samozřejmě na úkor privilegovaných bílých dětí. Santa není nafukovací, a když někde dá víc, jinde musí ubrat. Bílé děti to zvládnou. Na nich žádná křivda páchána nebyla,“ dodal Sanchez.

Jakkoliv je Santovo poklekávání bohulibé, ve Spojených státech roste přesvědčení, že kvůli tomu Santa nestihne obdarovat všechny. Prostě na to nezbyde čas.

„Já jsem přesvědčena, že to je dobře, že poklekne. Alespoň symbolicky na Vánoce smyje hříchy bílých, které páchají na nás tmavých. A že pak nestihne rozdat všechny dárky? Tak ať nejdřív obdaruje černochy, a když zbyde čas, tak ať se vrhne na Hispánce a Asiaty. Bílí mají peněz dost. Ti dárky nepotřebují,“ domnívá se Scarlet Johnsová.

Scarlet není se svým názorem osamocena. Víceméně stejný přístup k situaci zaujímá většina Američanů. Na jednu stranu se obávají, že to Santa nestihne, ale na druhou stranu věří, že jeho pokleknutí má smysl.

Aby americké ministerstvo pro Vánoce pokrylo možný výpadek darování dárků, obrátil se ministr pro Vánoce Alec Hill na Evropskou unii pro případnou výpomoc. Evropská unie žádost přijala a vyjednávání s USA delegovala na členské země, a to včetně České republiky.

„Je tu požadavek z USA, jestli bychom byli ochotni pomoci pokrýt případný výpadek Santa Clause. Nevím, jak ostatní oslovené státy, ale my bohužel nemůžeme pomoci. Ježíška na Štědrý den uvolnit nemůžeme, protože i tady u nás to budě napínavé.

Ježíšek se odmítl nechat očkovat, takže si musí udělat PCR test a potom po každé návštěvě domácnosti antigen. Poveze s sebou celou laboratoř a dva pracovníky, takže i my tady budeme mít co dělat, aby se to všechno za jeden večer stihlo. Američanů je nám líto, ale my máme dost vlastních starostí,“ nechal se slyšet premiér Fiala.

Ačkoliv u nás Ježíšek nebude poklekávat, i tak to kvůli testování možná nestihne.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. 

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>