Daniel Landa

Daniel Landa Zdroj: Michal Turek / Mafra / Profimedia

Daniel Landa podlehl dezinformacím o sobě a věří, že je opravdu očkovaný

Minulý týden proběhla na sociálních sítích doslova smršť upravených fotek, citátů i koláží, kde Daniel Landa nabádá národ, aby se nechal očkovat. V uvedených citátech a tvrzeních sám avizoval, že on už je očkovaný, a pokud jsou lidé vlastenci jako on, nechají se rovněž očkovat.

Ač původní záměr všech těchto koláží a citátů byl ryze satirického rázu, jejich vlna byla natolik mohutná, že i sám Daniel Landa začal přemýšlet o tom, jestli to opravdu nemůže být pravda.

„Já nejsem žádnej lumen, to tady cítíme tak nějak všichni. Informace sbírám jako každý jiný z internetu. A když všude na internetu čtu, že jsem se nechal očkovat a že nabádám občany k tomu samému, začal jsem o lecčem pochybovat. Jak je něco na internetu, nelze to podcenit. Pravda má několik podob a záleží na úhlu pohledu. Být to jedna koláž, mávnu nad tím rukou, ale mé citáty a doporučení byly téměř všude. Nedalo se tomu uniknout. Uvědomil jsem si, že to je nejspíš pravda a opravdu jsem se nechal očkovat,“ posmutněl Daniel Landa.

„Teď nevím, jak se k tomu mám postavit. Jako bojovník za svobodu, spasitel národa a odmítač experimentální vakcíny mám teď podle všeho v sobě dvě nebo možná rovnou tři dávky. Nevzpomínám si, kdy bych na očkování zašel, ale přít se s internetem je nesmysl,“ vysvětloval Landa.

„Jak teď mám vysvětlit fanouškům, že jsem je zklamal? A co hůř, jak dostat ze sebe ty jedy? Nechci být očkovaný. Svou situaci jsem konzultoval s odborníky a nikdo mi nedovedl poradit, jak se odvakcinovat. Existuje experimentální léčba na vakcínu prostřednictvím detoxikace bělidlem, ale do toho se mi moc nechce. Musím se s tím nejspíš naučit žít,“ plakal Landa.

Nejen sám Daniel Landa je zklamán sám sebou. Zjištění, že je vlastně naočkovaný, neotřáslo jenom jím samotným, ale i zástupy jeho podporovatelů a fanoušků.

„To je neskutečné. Takové zklamání. On nás v tom nechal. To je druhý Mnichov. Jak nám to mohl Dan udělat?“ lkal František Kučera z Broumova, když si na internetu přečetl citát s fotkou Daniela Landy, kterak Landa tvrdí, že včelek má plný úl a že se už těší na čtvrtou dávku.

„Nemohl jsem tomu uvěřit. Pořád jsem si myslel, že to je nějaký omyl. Nějaká zbloudilá informace. Ale pak jsem viděl těch citátů od něho víc. Dokonce tam byl na fotce i s několika lidmi, kteří tvrdili, že oni jsou už očkovaní a teď je čas na nás, abychom se dali očkovat. Z toho už není cesty ven. Dan nás všechny zklamal. Okamžitě ho vylučujeme ze spolku Vlastenců. Takový mezi námi nemá co dělat,“ rozčiloval se Dušan Mohutný, který spolu s přáteli založil spolek Vlastenců, kteří se zabývají tím, že po nocích čistí ulice našich měst od imigrantů a osob s tmavší pletí, které posílají na repatriaci a bělení.

Lubomír Volný, který byl rovněž terčem vtipálků, kteří jeho jménem lákali občany k vakcinaci, se zabarikádoval ve svém domě, který odmítá opustit, neboť podle svých slov nechce nikoho nakazit očkováním.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností ale například je, že Miloš Zeman je opět při politické chuti.

 

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>