Jan Lipavský v přestrojení

Jan Lipavský v přestrojení Zdroj: Koláž reflex.cz

Jan Lipavský (Piráti) coby adept na ministra zahraničí po jednání s prezidentem Zemanem v Lánech (7.12.2021)
Jan Lipavský (Piráti) coby adept na ministra zahraničí po jednání s prezidentem Zemanem v Lánech (7.12.2021)
Jan Lipavský (Piráti) coby adept na ministra zahraničí po jednání s prezidentem Zemanem v Lánech (7.12.2021)
Jan Lipavský (Piráti) coby adept na ministra zahraničí po jednání s prezidentem Zemanem v Lánech (7.12.2021)
Pirát Jan Lipavský
15
Fotogalerie

Fiala ošálil Zemana. Lipavskému nalepil knírek a pod jménem González jej navrhl na ministra zahraničí

Poměrně nečekaně a vychytrale vyřešil budoucí premiér Petr Fiala spor s prezidentem Milošem Zemanem ohledně Jana Lipavského. Zeman se vyjádřil, že odmítne Lipavského jmenovat ministrem zahraničí, jelikož na to podle jeho slov prý nemá.

Petr Fiala si ze začátku pohrával s možností kompetentní žaloby, která by jednou pro vždy určila pravomoci prezidenta, nicméně podle jeho slov na to teď není čas. Za stávající pandemické situace je potřeba mít vládu co nejdříve.

„Kompetenční žaloba by za běžné situace všechno vyřešila a jasně by řekla, co prezident může a nemůže. Nicméně na podobné akce teď nemáme čas. Musíme jednat rychle. Z toho důvodu a pro blaho této země jsme přichystali na pana prezidenta menší lest.

Svěřili jsme pana Lipavského týmu profesionálních stylistů, aby tito změnili kompletně jeho vizáž. Rovněž jsme na matrice nechali změnit jeho jméno na Serjio González. S novou indentitou i vizáží jsem pana Gonzáleze navrhl na minsitra zahraničí a poslal jej za panem prezidentem k rozhovorům,“ potvrdil Petr Fiala, jak se mu podařilo zažehnat případnou vládní krizi.

„Pan Fiala mě postavil před hotovou věc. Nic se mnou předem nekonzultoval. Jen trval na tom, že pro blaho státu je to potřeba. Do kanceláře mi vtrhli cizí lidi, začali si mě přeměřovat pohledem. Byl tam i pan Fiala, který do všeho neustále kecal. Nakonec mi přidělali dlouhý umělý knír a husté obočí. Pan Fiala mi řekl, že od teď se jmenuji Serjio González a že pracuju jako zahradník a jsem původem z Mexika. Prý to bude u ministra zahraničí vypadat dobře, když bude skutečně ze zahraničí,“ krčil rameny kandidát na ministra zahraničí Serjio González.

„No a potom mě poslali za panem prezidentem, abych si s ním popovídal. Musel jsem mluvit s přízvukem a taky pít hodně tequilly," dodal González.

„Pan prezident se s panem Gonzálesem sešel a bylo to moc příjemné setkání. Mluvili dlouze o sekání trávy a pan prezident ocenil hlavně, kolik tequilly pan González dokáže vypít na posezení. Toho si pan prezident cení. Dokonce se nechal ochrankou postavit, aby mohl panu Gonzálesovi zatleskat ve stoje. Pan prezident pana Gonzálese jmenuje ministrem zahraničí tuze rád. Než pana Gonzálese odvezla po otravě alkoholem sanitka, bylo to jedno z nejpříjemnějších setkání,“ vydal mluvčí Jiří Ovčáček prohlášení, které Petra Fialu uklidnilo.

„Je to dobře, že to takhle dopadlo a my nemusíme uskutečnit plán B. Kdyby pan Gonzáles nevyšel, měli jsme v plánu přeoperovat Lipavského na ženu. Janu Lipavskou by pan prezident určitě jmenoval,“ nastínil Petr Fiala, jak to mohlo být, kdyby finta s Gonzálesem nevyšla.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Skutečností je, že Zeman Fialovu vládu jmenuje i s Janem Lipavským.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>