Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) po setkání s prezidentem Milošem Zemanem v ÚVN (15. 11. 2021)

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) po setkání s prezidentem Milošem Zemanem v ÚVN (15. 11. 2021) Zdroj: Blesk:TONDA TRAN

Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) po setkání s prezidentem Milošem Zemanem v ÚVN (15. 11. 2021)
Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) po setkání s prezidentem Milošem Zemanem v ÚVN (15. 11. 2021)
Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) po setkání s prezidentem Milošem Zemanem v ÚVN (15. 11. 2021)
Premiér v demisi Andrej Babiš (ANO) v pořadu Ptám se, pane premiére (11.11.2021)
Premiér Andrej Babiš vystoupil v Praze na tiskové konferenci po mimořádné schůzi vlády (11. 11. 2021)
22
Fotogalerie

Covidová situace se Fialově vládě vymyká z rukou, tvrdí premiér Andrej Babiš

Stávající rostoucí čísla nakažených a přibývající lidé v nemocnicích jdou na vrub neschopnosti vlády Petra Fialy, tvrdí premiér Andrej Babiš, který národ ubezpečil, že v této nelehké době hodlá zhubnout osm kilo.

„Podívejte se na ta čísla. To je neskutečné, jak to roste. A co s tím dělá pan Fiala a jeho vláda? Vůbec nic. Bojím se, že tímto tempem pod hrůzovládou stran, přijdeme letos o Vánoce. Já tedy ne. Já si kdyžtak koupím nějaký tropický ostrov a tam bude klid, ale ostatní přijdou o Vánoce,“ tvrdí premiér Andrej Babiš, který soustavně nenechává na vládě Petra Fialy, která ještě není, nit suchou. 

„Já s lidmi mluvím. Já vím, co jim chybí, jaké mají problémy a co by si přáli. Oni by si přáli klid a žádný covid. A co na to pan Fiala? Vůbec nic. Zatím jsem nikde neviděl, že by pan Fiala a jeho vláda proti covidu aktivně bojovali. S tímhle to daleko nedotáhneme,“ postěžoval si pan premiér. 

Nezvládnutá situace kolem covidu není však to jediné, co premiér vládě Petra Fialy vyčítá.

„A co ta dálnice D1? To je hrůza. To se drolí, jsou tam všude výmoly a stavební výluky. Tady, podívejte se na to,“ vytáhl Andrej Babiš z kabely kus silnice: „Tadyto je fušeřina nejhlubšího zrna. Tohle je kus silnice na D1, kterou jsem osobně vyrval z komunikace dnes ráno, když jsem po D1 jel. Nejsem stavař, ale takhle podle mě silnice vypadat nemá. Je to plné prasklin a kdo ví, jak to bude vypadat po zimě. Tohle se vládě pana Fialy taky nepovedlo,“ zkritizoval Andrej Babiš nekvalitní práci odvedenou při výstavbě D1, za kterou může Fialův ministr dopravy a potažmo i Fiala sám. 

Andrej Babiš není jediný, kdo nachází spoustu přešlapů u vlády Petra Fialy. Například taková ministryně financí Alena Schillerová si stěžuje na státní dluh, který vláda Petra Fialy nasekala. 

„Tohle tady snad nebylo. Tolik miliard schodek, kde to jsme? A to bude ještě hůř. Lidé zchudnou, všechno se podraží a pan Fiala se svou vládou dělá, jako by se nic nedělo. Že se nestydí. Já na jeho místě chodím kanálama,“ tvrdí ministryně financí Alena Schillerová. 

„A co teprve ty energie? Ty rostou skokově. To za nás nebylo. Za nás byla cena energií srovnatelná s cenou pěti rohlíků. A teď? Škoda mluvit. Úplně se to vládě Petra Fialy vymyká z rukou. Díky nim má spousta domácností existenční problémy,“ posteskla si ministryně financí. 

„Dneska jsem čekal na vlak půl hodiny. Půl hodiny zpoždění. To je výsměch všem slušným lidem. Kdybych někdy spal, přirovnal bych to k noční můře. Doprava je naprosto rozvrácená, a to díky vládě Petra Fialy,“ hřímal ministři Havlíček.

Aby toho nebylo málo, tak podle zdrojů z ANO meteorologové předpovídají do pár týdnů sníh.

„Za nás bylo teplo. Vláda Petra Fialy přináší zimu a sníh. Co ještě za hrůzy nám pod vládou té zrůdy hrozí?“ Strachuje se premiér Andrej Babiš. 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že proticovidová opatření se nenařizují pro ochranu zdraví, ale aby plnila peněženky.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>