Ježíšek má covid

Ježíšek má covid Zdroj: Koláž reflex.cz

Vyvražďování dětí měl na svědomí Herodes Ukrutný
Vyvražďování dětí měl na svědomí Herodes Ukrutný
Vyvražďování dětí měl na svědomí Herodes Ukrutný
Vyvražďování dětí měl na svědomí Herodes Ukrutný
Vyvražďování dětí měl na svědomí Herodes Ukrutný
13
Fotogalerie

Ježíšek je v karanténě. Vláda vyjednává na Štědrý den výpomoc od dědy Mráze a Santa Clause

Covid způsobil další těžkou ránu pro české Vánoce. V pondělí dopoledne vyšel Ježíškovi pozitivní test a hygiena jej poslala do karantény. Pokud bude Ježíšek i nadále pozitivní, je možné, že se mu karanténa prodlouží, a on tak nestihne Štědrý Večer.

„Bohužel jsme obdrželi informace, že Ježíšek je ode dneška v karanténě. Jelikož se jedná o osobu, která se pohybuje mezi lidmi, musí v karanténě setrvat čtrnáct dnů. Z toho důvodu je jeho agenda na Štědrý den sice zatím neohrožená, ale my se musíme připravit na to, že jeho test po ukončení karantény vyjde znovu pozitivně. V takovém případě by se vrátil Ježíšek zpět do karantény, a neměl by tak kdo rozdávat dárky.

My se na tuto situaci připravujeme a začínáme jednat o možné výpomoci ze strany dědy Mráze a Santa Clause,“ ujišťoval dosluhující premiér Babiš na tiskové konferenci.

„Pan Ježíšek má zatím mírný průběh. Jelikož je i přes svou mladickou vizáž v rizikové skupině seniorů, přeci jenom je přes dva tisíce let starý, před několika dny podstoupil třetí dávku očkování, takže tam není pravděpodobné, že by u něho nemoc nějak výrazně propukla. Na druhou stranu prostě do karantény musí, protože ten vir šířit může a my si nesmíme dovolit superpřenašeče, který v jeden den navštíví úplně všechny domácnosti. To by byl malér. Ježíšek proto bude testován několikrát a karanténa mu bude ukončena, až několik testů po sobě potvrdí, že ten vir v sobě vůbec nemá a že není infekční,“ vysvětlil premiér.

„Možné narušení Štědrého dne jsme se rozhodli řešit souběžnými jednáními s dědou Mrázem a Santa Clausem. S dědou Mrázem jedná Hrad, protože tam ty vazby na Rusko jsou historicky mnohem lepší. Se Santou Clausem jedná vláda a musím říci, že byť jsme v začátku, vypadá to slibně,“ mnul si Andrej Babiš ruce.

„U Santy Clause nám hraje do karet hlavně to, že ve spojených státech roznáší dárky přes noc. To u nás se dárky nadělují po večeři, takže plán je takový, že by přes den roznášel dárky u nás a navečer by se přesunul zpět do Spojených států,“ nastínil plán premiér.

„Určitě se vynasnažíme splnit všechny požadavky Santy Clause, ale vyjednávání je zatím na začátku. Nevím, jak zajistíme soby, protože těmi vláda nedisponuje a obvolané zoologické zahrady nám je pro tento účel odmítají zapůjčit s tím, že ti jejich neumí létat.

Sáně někde seženeme, to je to nejmenší, ale určitě se budeme snažit vyjednat i cenu za amortizaci vlastního Santova spřežení. Přepravu zajistíme a soby můžeme ustájit například na Čapím hnízdě.“

Není třeba vyšilovat, jestli další PCR test vyjde u Ježíška negativní. Vánoce budou tak jako tak. Možná jenom trochu víc po americku, ale to je v posledních letech u nás naprosto běžné.

 

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že s opatřeními proti covidu to není jednoduché.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>