Předseda Pirátů Ivan Bartoš v rozhovoru pro Blesk (14.9.2021)

Předseda Pirátů Ivan Bartoš v rozhovoru pro Blesk (14.9.2021) Zdroj: Blesk:Tonda Tran

Zástupci koalic SPOLU a PirStan podepsali koaliční dohodu
Zástupci koalic SPOLU a PirStan podepsali koaliční dohodu
Zástupci koalic SPOLU a PirStan podepsali koaliční dohodu
Zástupci koalic SPOLU a PirStan podepsali koaliční dohodu
Zástupci koalic SPOLU a PirStan podepsali koaliční dohodu
25
Fotogalerie

Ivane, vydržíš? Na Pirátském fóru se už čtyři dny hlasuje, jestli smí předseda Bartoš na záchod

Pirátské fórum, jeden z hlavních pilířů demokracie České republiky, aktuálně stojí před velikou výzvou. Probíhá zde hlasování o tom, zda má jít předseda Pirátů Ivan Bartoš na záchod. Hlasování se poměrně protáhlo, protože Piráti jezdí na chaty a chalupy, takže logicky hlasovat nemůžou.

Jak mnozí jistě víte, Piráti si zakládají na demokracii a ve své straně razí přímou demokracii. Tedy i to nejposlednější ušmudlané pirátské nedochůdče, co je rádo, že si dokáže ještě samo dojít na záchod, má stejné hlasovací právo jako předseda. Tento přístup k demokracii je samozřejmě bohulibý a chvályhodný, avšak poskytuje značná úskalí.

„My ve vedení jsme jen prodloužená ruka naší základny. Plníme přání většiny. My sami nemáme vlastní vůli, respektive máme, ale nemůžeme ji aplikovat. Musíme vždy počkat co na to většina. Je to mnohdy únavné a zdlouhavé, ale je to demokracie,“ vyjádřil se na téma Pirátského fóra Jakub Michálek poté, co se jeho vyjádření k Pirátskému fóru schválilo po dvou dnech hlasování Pirátského fóra. Jakub Michálek se tak k fóru vyjádřil dva dny poté, co na něho byl tázán.

Jakkoliv je Pirátské fórum zažitou entitou, začíná se ukazovat, že jeho nadužívání neprospívá vůbec nikomu. Své by o tom mohl vyprávět předseda Pirátů Ivan Bartoš, který byl s bolestmi břicha převezen do nemocnice, neboť se stále čeká na výsledky hlasování Pirátského fóra, zda může jít na záchod, nebo ne.

„Je to hrozná bolest a trpím. Trpím ale za demokracii, takže trpím s láskou a úsměvem na rtu,“ sténal Ivan Bartoš na nemocničním lůžku v bolestech a potu ve tváři, zatímco doktoři rozhodují, zda mu zavedou vývod nebo předsedu humánně uspí.

„Oni nemůžou nic, dokud to neschválí Pirátské fórum,“ vysvětluje Jakub Michálek, proč lékaři doposud u Ivana Bartoše nezasáhli a pouze na něho z povzdálí koukají.

„Jestli se mi to vyvalí bokem, je to v pořádku. Demokracii by bylo učiněno za dost a to je hlavní. Jenom, do vole prdele, by se už mohly ty hovada vrátit z chalup a odhlasovat, jestli se už můžu jít konečně vysrat, protože ono to fakt bolí jako kráva,“ posteskl si ve slabé chvilce Ivan Bartoš.

Jeho proslov však nebyl autorizován Pirátským fórem, a proto bude Pirátské fórum hlasovat o odvolání Ivana Bartoše.

Vypadá to, že síla a kompetence Pirátského fóra rostou ze dne na den, a pokud to tak bude dál, zcela vážně hrozí, že Pirátské fórum ovládne celou republiku.

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že Bartoš to v partaji nemá jednoduché.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>