Andrej Babiš

Andrej Babiš Zdroj: ČTK; koláž reflex.cz

Andrej Babiš při focení na obálku své knihy Sdílejte, než to zakážou!
Andrej Babiš při focení na obálku své knihy Sdílejte, než to zakážou!
Andrej Babiš při focení na obálku své knihy Sdílejte, než to zakážou!
Andrej Babiš při focení na obálku své knihy Sdílejte, než to zakážou!
Andrej Babiš při focení na obálku své knihy Sdílejte, než to zakážou!
11
Fotogalerie

Průzkumy připisují Babišovi už 57 procent! Očekává se, že jeho preference brzy překročí stovku

Před každými volbami se to v médiích jenom hemží předvolebními průzkumy, které se týden co týden mění, a navíc každá agentura, která se průzkumy zabývá, přinese povětšinou o trochu jiné výsledky. Nejistotu a zdánlivý chaos v předvolebních průzkumech využil premiér Andrej Babiš ve svůj prospěch.

„Čau lidi. Už jste to slyšeli? Agentura STEM nám dala v sobotu 32 procent a v neděli potom agentura Data collect přidala dalších 25 procent. Aktuálně máme tak dohromady 57 procent, což je historický úspěch a něco takového zavání i ústavní většinou. Věřte, že vás nezklamu a že slíbím ještě víc, než jsem doposud slíbil,“ vychloubal se Andrej Babiš ve svém pořadu „Čau lidi“, kde dechberoucím součtem dvou průzkumů dosáhl toho, že působí jako neotřesitelný budoucí vítěz a vůdce.

Aby toho nebylo málo, v neděli večer přispěchala se svým průzkumem ještě agentura MODUS, která přiřkla hnutí ANO 22 procent. Tato skutečnost vedla premiéra Andreje Babiše k tomu, že zcela výjimečně natočil ještě jedno nedělní „Čau lidi“.

„Tak a je to tu. Dalších 22 procent od MODUSU, což znamená, že máme dohromady už 79 procent, a to je, vážení, přesně to, co potřebujeme, abychom mohli prosadit náš program. Tedy žádné imigranty, žádná EU, ale zároveň spoustu dotací EU do zemědělství, žádné páté pohlaví a žádní synové, co se vrátí z Krymu a pak dělají potíže. Je velmi důležité, abyste šli k volbám a zachovali mi přízeň. Jak vidíte, má to cenu. 79 procent je naprosto unikátní výsledek a je téměř jisté, že pokud volební lístek hodíte komukoliv jinému, váš hlas propadne. Nenechte proto propadnout váš hlas a volte ANO. Jediné hnutí, které se zajímá o občany, a taky jediná strana, která se podle průzkumů dostane do Poslanecké sněmovny,“ naparoval se Andrej Babiš ve svém videu v pyžamu, protože už nejspíš šel spát, když mu Prchal volal, že je ještě potřeba natočit jedno video.

Když byl potom Andrej Babiš v pondělí dopoledne konfrontován několika novináři tím, že předvolební výsledky se nesčítají, působil pan premiér dost podrážděně.

„A vy to ako můžete vědět? Já jsem premiér, a když řeknu, že se předvolební průzkumy budou sčítat, tak se budou sčítat. Jen počkejte, až budeme mít ve volbách 79 procent, všechny novináře zruším. Jenom ty z holdingu zůstanou. To jsou profesionálové,“ rozčiloval se premiér.

Špatnou náladu a mrzutost ale jistě panu premiérovi rozptýlí páteční předvolební průzkum agentury COELL, kde se očekává výsledek pro ANO přes dvacet procent. Pokud se tak stane, bude mít po přičtení výsledku agentury COELL ANO v předvolebních průzkumech dohromady přes sto procent, což zde nebylo ani za komunismu.

Video placeholde
Předvolební průzkumy v Česku • Videohub

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že naše politika nabízí pevné jistoty.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>