Adam Vojtěch láká děti na bonbony

Adam Vojtěch láká děti na bonbony Zdroj: pxhere; koláž reflex.cz

Vláda láká mládež na očkování. Babiš to zkouší v kšiltovce, Vojtěch má dodávku a bonbony

Malý zájem o očkování mezi mladými lidmi řeší vlády po celém světě vesměs podobně. Snaží se mladé motivovat nějakou formou loterie, kde se dá vyhrát třeba auto, byt, nebo drahá dovolená. I vláda České republiky naskočila na tenhle vlak a vytáhla do boje proti odmítačům očkování silný kalibr.

Samozřejmě, že se svou pompézností a úrovní výher nemůžeme rovnat takovým mocným a vyvinutým ekonomikám jako je například Polsko, to dá rozum, takže naše české výhry musí být trochu více při zemi.

„Zduř, cápku ty vole. Hele pocem naočkuj se. Je to děsně boží a cool se nechat naočkovat. Navíc ty bláho budeš zařazenej do loterie a můžeš vyhrát klině i děsně hustej skin do hry Fortnite, “ lákal Andrej Babiš v kšiltovce s kšiltem dozadu, o tři čísla větším vytahaném tílku a kalhoty s rozkrokem u kolen kolemjdoucího mladíka před nově otevřeným očkovacím centrem v obchodním centru.

Ačkoliv dotyčný mladík nepodlehl pozlátku hustého skinu do hry Fortnite, podle premiéra Andreje Babiše tato strategie zabírá.

„My musíme mladé oslovit jejich jazykem a jejich stylem. Oni hrají rádi Fortnite, my jim za očkování koupíme super skin „Bureš“ popřípadě, když se nechají očkovat oběma dávkami, nabízíme mladým skin „Bureš plus“. Skin Bureš plus je vesměs podobný jako obyčejný skin Bureš, akorát už není trestně stíhaný. Samozřejmě, že skin nedostane každý, to bychom přišli na mizinu. O ty se losuje. Do loterie jsem rovněž přihodil otep řepky, protože té je všude až po kokot a taky fotku Schillerové v bikinách,“ přiblížil premiér výhry v loterii.

Zatímco Babiš láká mladé lidi kolem dvacítky, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch dostal za úkol naverbovat k očkování nejmladší možné. Tedy děti nad dvanáct let. Ve vládní dodávce se zatemnělými okny obráží dětské tábory, kde nabízí dětem bonbony, když si v dodávce nechají píchnout včeličku.

„Byl tu takový mladý muž v oprýskané dodávce. Zastavil nedaleko tábora, toulal se přilehlým lesem a lákal děti do své dodávky, že je odveze na očkování, nebo kam. Okamžitě jsme přivolali policii, která muže zpacifikovala. Myslím, že mu i obuškem vyrazili několik zubů, když dotyčný kladl odpor a vykřikoval, že je ministr zdravotnictví. Za mě jedině dobře. Takový úchyláky tady rozhodně nepotřebujeme,“ myslí si Ema Volná, vedoucí dětského tábora v Orlických horách.

Video placeholde
Ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO) během bezregistračního očkovacího dne v pražském obchodním centru na Chodově (12. 7. 2021) • Blesk - Nikola Forejtová

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale například je, že Babiš i Vojtěch jsou jako utržení ze řetězu.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>