Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) na fotografii připomíná, že 1. Máj je svátek lásky

Ministryně financí Alena Schillerová (za ANO) na fotografii připomíná, že 1. Máj je svátek lásky Zdroj: Facebook Aleny Schillerové

Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) při očkování proti covidu (24.5.2021)
Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) při očkování proti covidu (24.5.2021)
Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) při očkování proti covidu (24.5.2021)
Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) při očkování proti covidu (24.5.2021)
Ministryně financí Alena Schillerová (ANO) při očkování proti covidu (24.5.2021)
12
Fotogalerie

Kdo se nechá očkovat, tomu pošleme fotku Schillerové v plavkách, láká Babiš občany

Ačkoliv je aktuálně očkování v plném proudu a ve všední dny překračuje počet podaných vakcín sto tisíc kusů, pomalu, ale jistě ubývá zájemců, kteří jsou rozhodnuti nechat se očkovat.

Podle imunologů je potřeba k získání kolektivní imunity naočkovat minimálně sedmdesát procent populace, což u nás zatím vypadá, že nedopadne.

To, že je třeba lidi motivovat k tomu, aby se nechali očkovat, zjistil i premiér Andrej Babiš, který si ve volební kampani nemůže dovolit nedosáhnout jediného úspěchu, který by si mohl přivlastnit, a urvat tak politické body, protože to zatím vypadá, že mu neschopnost řešit pandemii prohraje volby.

Aby se premiérovi podařilo přesvědčit doposud nerozhodnutou část obyvatel, musí se hodně ohánět a přemýšlet, jak situaci uchopit.

Jeho první návrh, že ke každému očkování dostane dotyčný nůši řepky, se nesetkal s úspěchem, stejně jako nabídka Vodňanského kuřete. Ani Vodňanské kuře se stopovým množstvím masa totiž nedokázalo občany přesvědčit. Premiér tak musel změnit strategii.

„Jako motivaci pro občany, kteří se rozhodnou nechat očkovat, nyní nově nabízíme k vakcíně fotografii ministryně Aleny Schillerové v jednodílných plavkách. K druhé dávce to budou dokonce bikiny,“ oznámil premiér Babiš na tiskové konferenci.

„Dlouhodobě sleduju Instagram paní Schillerové a jako chlap musím uznat, že je velmi šikovná a že se velmi zlepšila. Má stálou fanouškovskou základnu a podle ohlasů se mužům líbí. Dohodli jsme se s paní Schillerovou, že se nechá nafotit v plavkách a tyto fotografie budeme dávat mužům po očkování. Paní Schillerové se tento nápad velmi líbil, a dokonce k tomu složila i básničku. Tu k vakcíně dávat nebudeme, protože není příliš dobrá. Zůstaneme jenom u fotky,“ vysvětlil premiér Babiš.

„Nezapomínáme ale ani na dámy. Ty je rovněž potřeba motivovat. Dámy dostanou k vakcíně moji fotku, kterak v bílé rozhalené košili sedím na koni. Podepsanou,“ doplnil ještě Andrej Babiš, na co se můžou těšit ženy. Ačkoliv jsou úmysly pana premiéra ty nejčistší a nelze mu upřít originalitu i snahu, veřejnost se podle všeho na fotky nalákat nenechá.

„Ne, fotka paní Schillerová v plavkách mě rozhodně nepřesvědčí jít se očkovat. Jediné, co by mě nahlodalo, by bylo, kdyby Babiš odešel z politiky a už se nevrátil,“ tvrdí pan Antonín, který se jinak očkovat nenechá za žádnou cenu.

Ostatně tato podmínka by podle průzkumů nahlodala poměrně hodně takzvaných „odmítačů“ očkování. Ti se svorně shodují na tom, že jediná věc, která by je motivovala k očkování, by byl odchod Andreje Babiše z veřejného života.

Premiér tuto variantu však předem vyloučil a označil ji za kampaň.

Video placeholde
Andrej Babiš vs. očkování - vybrané výroky premiéra z posledního půl roku • Reflex.cz

Divoký kačer je fake news o skutečných událostech, které se sice nestaly, ale mohly by, jakkoliv znějí neuvěřitelně. Pravdou ale je, že Schillerová nakonec svlékne do naha nás všechny.

Audioknihy Dominika Landsmana si můžete poslechnout v našem Ikiosku >>>